İŞTE! DENİZLİ'DE ADAYLIĞI KESİNLEŞEN İSİMLER

TAKİP ET

​​​​​​​Türkiye, 31 Mart'da yapılacak yerel seçime odaklanırken, siyasi partiler de Denizli'de seçimde en çok oyu alacak belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Şu ana kadar Denizli'de Büyükşehir için AK Parti'nin adayı açıklanırken, CHP de ilçelerin çoğunda aday göstereceği isimleri belirledi.

Siyasi partiler 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçiminde yerel yönetimlere talip olacak isimleri belirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Aday adaylığı sürecinin ardından isimleri netleştirmek için yürüttükleri çalışmalarda sona yaklaşan partiler, bazı belediye başkan adaylarını açıkladı, bazılarının da önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

 

AK Parti'nin İstanbul'daki Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde 7 Ocak'ta gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında Denizli Büyükşehir Belediye Osman Zolan, tekrar AK Parti'nin ve Cumhur İttifakının adayı olarak açıklanırken, ilçe belediye başkan adayları kesinleşmedi. Cumhur İttifakında yer alan MHP, Çal Belediye Başkan adayı olarak mevcut başkan Fethi Akcan'ı tekrar aday göstereceğini açıklarken, Honaz'da da adaylarının Ali Semerci olduğunu açıkladı.

 

CHP, Denizli'de ilçe belediye başkan adaylarının çoğunu açıkladı. Parti Meclisi'nin önceki günkü toplantısında alınan kararla Merkezefendi Belediye Başkan Adayının Şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkan Adayının Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkan Adayının Birsen Çelik, Acıpayam Belediye Başkan Adayının Levent Yıldırım, Baklan Belediye Başkan Adayının Nail Şaşmaz, Beyağaç Belediye Başkan Adayının Hüseyin Erol, Çivril Belediye Başkan Adayının Kemal Aslan ve Kale Belediye Başkan Adayının Erkan Hayla olduğu bildirildi.

 

CHP daha önce de Baklan Belediye Başkan adayının Nail Şaşmaz, Çal Belediye Başkan adayının Ahmet Hakan, Sarayköy Belediye Başkan adayının Mehmet Salih Konya, Serinhisar Belediye Başkan adayının Osman Kılıç olduğunu açıklamıştı. CHP'nin belediye başkan adaylarını halen açıklamadığı ilçeler Babadağ, Bekelli, Buldan, Çameli, Çardak, Güney ve Pamukkale oldu. 

 

İYİ Parti, Denizli'de aday açıklayan ilk parti oldu. İYİ Parti'nin 6 Aralık 2023'te açıkladığı isimler Pamukkale Belediye Başkan adayı Türkay Berberoğlu ve Sarayköy Belediye Başkan adayı Ahmet Çelikak oldu.

 

Denizli Belediye Başkan adayları AK Parti MHP CHP İyi Parti pamukkale Merkezefendi adayların isimleri