İtalya Üniversitelerinde Hangi Bölümler Var?

TAKİP ET

Üniversite üniversitelerinden hangi bölümler vardır.İtalyan üniversitelerinde farklı fakülteler yer almaktadır. Fakülte, bir üniversitenin idari ve organizasyonel birimidir ve genellikle belirli derece türleri sunmaktadır. Bir fakülteye, üniversitenin rektörü tarafından atanan bir dekan başkanlık eder. Bir fakülte, akademik yapısına ve odağına bağlı olarak farklı bölümlere sahip olabilir. İtalya'daki üniversiteler genel olarak, bir fakülte aşağıdaki birimlerden oluşmaktadır:

Bir fakülteye, üniversitenin rektörü tarafından atanan bir dekan başkanlık eder. Bir fakülte, akademik yapısına ve odağına bağlı olarak farklı bölümlere sahip olabilir. İtalya’daki üniversiteler genel olarak, bir fakülte aşağıdaki birimlerden oluşmaktadır:

Okullar:Belirli derece türleri sunan bir fakülte içindeki bölümlerdir

Bölümler: Bir okuldaki daha özel dereceler sunan birimlerdir

Enstitüler: Uygulamalı araştırmalar yürüten veya dış kuruluşlara hizmet sağlayan araştırma merkezleridir

Laboratuvarlar: Harici kuruluşlara hizmet sunan uzmanlaşmış araştırma merkezleridir

İtalyan üniversitelerinde farklı alanlar karşımıza çıkmaktadır. Özellikle aşağıda sıraladığımız bölümler İtalya’da sıklıkla karşılaştığımız alanlar arasında yer almaktadır:

Tıp Bölümü

Tarih Bölümü

Hukuk Bölümü

Ekonomi Bölümü

Siyaset Bilimi Bölümü

Felsefe ve Edebiyat Bölümü

Modern Diller Bölümü (İngilizce, Fransızca, Almanca)

Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Bölümü

İtalyan üniversitelerinin yapısı Amerikan üniversitelerinden çok farklıdır. Bölümler ve ana dallar yoktur. Bunun yerine, çok çeşitli ana dallar sunan okullar vardır.Fakülteler büyüklük ve prestij bakımından büyük farklılıklar göstermektedir. En büyüğü, yaklaşık 15.000 öğrencisi olan ve 54 farklı anadal veya uzmanlık sunan Tıp Fakültesi'dir. En küçüğü muhtemelen sadece 200 öğrencisi olan ve iki ana dal sunan Bocconi Üniversitesi'ndeki İleri Araştırmalar Enstitüsü'dür.

İtalya’da En Popüler Fakülteler ve Öğrenci Sayıları

İtalyan üniversitelerinde okumak için en popüler fakülteler söz konusu olduğu zaman karşımıza pek çok farklı seçenek çıkmaktadır. İtalya’da üniversite okumak istediğiniz zaman ekonominden hukuk alanına tıp alanından siyaset bilimine varıncaya kadar çok sayıda farklı seçenek karşımıza çıkmaktadır. Günümüz itibariyle eğitim gören öğrenci sayısına göre İtalya’daki en popüler bölümler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Ekonomi (71 bin öğrenci)

Eğitim (64 bin öğrenci)

Hukuk (63 bin öğrenci)

Yabancı Diller ve Edebiyatlar (60 bin öğrenci)

Tıp ve Cerrahi (58 bin öğrenci)

Matematik ve Doğa Bilimleri (56 bin öğrenci)

Siyaset Bilimleri ve Yönetim (53 bin öğrenci)

İtalya’daki En Popüler Üniversiteler Hangileridir?

Bologna Üniversitesi, Batı dünyasının en eski üniversitesidir. 1088'de kuruldu ve o zamandan beri sürekli olarak aktif bir şekilde eğitin vermektedir. Bologna Üniversitesi, "besleyici eğitim anası" anlamına gelen Alma Mater Studiorum olarak da bilinir. Üniversite iki okula ayrılmıştır:

Hukuk Fakültesi (FacoltàdiGiurisprudenza): Bu okulun yedi bölümü vardır: anayasa hukuku, ceza hukuku, medeni hukuk ve ticaret hukuku, ekonomik bilimler, siyaset bilimi ve idare hukuku gibi bölümleri içermektedir.

Tıp Fakültesi (FacoltàdiMedicina e Chirurgia): Bu okulun altı bölümü vardır: Tıp ve cerrahi, eczacılık, psikoloji ve pedagoji, klinik sinirbilimleri, biyomedikal bilimlerve sağlık bilimleri sistemleri yönetimi tıp fakültesi bünyesinde yer almaktadır.

Milano Üniversitesi İtalya’daki en popüler üniversiteler arasında yer almaktadır. Sanat ve Beşeri Bilimler Fakültesi, 20.000'den fazla öğrencisi olan Milano Üniversitesi'ndeki en büyük fakültedir. Fakülte iki bölümden oluşmaktadır. Bunlar; Tarih ve Sanat Tarihi ve İktisat, Yönetim ve İstatistik Fakültesi’dir.

İktisat Fakültesi, 16.000'den fazla öğrencisi ile İtalya'nın en büyük fakültelerinden biridir. Ekonomi ve Yönetim alanında lisans derecelerinin yanı sıra İşletme, Finans, Muhasebe ve Denetim ve Pazarlama alanlarında yüksek lisans dereceleri sunmaktadır.

Milano Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1950'lerde üniversite sisteminin bir parçası haline gelen özel bir kurum olarak 1928'de kuruldu. Fakülte Hukuk (5 yıl), Siyaset Bilimi (4 yıl) ve Uluslararası İlişkiler (3 yıl) alanlarında lisans dereceleri sunmaktadır.

İtalya’daki Üniversite Eğitimin Kalitesi Nasıldır?

İtalya, Avrupa Birliği ve Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından tanınan birçok üniversiteye sahip olduğu için öğrencilerin yurtdışında eğitim görmeleri için birçok fırsata sahiptir. Bu üniversitelerin çoğu, yabancı öğrencilerin yeni çevrelerine uyum sağlamalarını kolaylaştıran İngilizce kurslar sunmaktadır. Bu da İtalya’da eğitim görmeyi isteyen yabancı öğrencilerin işlerini bir hayli kolaylaştırmaktadır.

İtalya, yurtdışında eğitim almak için en popüler yerlerden biridir. Ülke, iyi gelişmiş bir eğitim sistemi ve uygun fiyatlı öğrenim ücretleri sunmaktadır. Ayrıca zengin bir tarihe, güzel bir manzaraya ve farklı bir kültüre sahiptir. Bu da yurtdışında okumak isteyenlerin sıklıkla İtalya’yı tercih etmelerini mümkün kılmaktadır. İtalya’da üniversite okumak istediğiniz zaman hangi bölümü tercih edeceğinize dair bir karar vermeden önce profesyonel danışmanlık hizmeti almanız her zaman önerilmektedir.

Tüm bu bilgiler ışığında İtalya, dünyanın en ünlü üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Birçok öğrenci böyle güzel bir ülkede yaşama şansı için İtalya'da eğitim almayı düşünmektedir. Roma, Floransa ve Venedik gibi şehirlerin hepsi her yıl binlerce öğrenciyi kendine çeken zengin tarihi ve kültürüyle ünlüdür. Bu da İtalya’da eğitim görmenin önemli artıları arasında yer almaktadır.

İtalya’da Hangi Bölümler Okunmalıdır?

Günümüz itibariyle İtalya’da en çok okunan bölümler arasında tıp ve mimarlık gibi alanlar ilk sıralarda yer almaktadır. Yine mühendislik ve işletme gibi alanlar da İtalya’daki popüler alanlar arasında yer almaktadır. Ayrıca ekonomi ve hukuk da İtalya’nın en çok talep edilen alanlarındadır. İtalya’da şayet İngilizceyi biliyorsanız, pek çok bölümde son derece pratik bir şekilde eğitim görebilirsiniz. Bu aşamada İtalya’daki fırsatlara dair bilgi almak isterseniz Pava Education mantıklı çözümleri sizlerle buluşturacaktır.

İtalya’da Üniversite Okumak Neden Avantajıdır?

İtalya’da üniversite okumak pek çok açıdan avantajlıdır. Günümüz itibariyle İtalya’da üniversite okumanın ön plana çıkan avantajları aşağıdaki gibidir;

İtalya her şeyden önce mimarlık ve mühendisliğin ülkesidir

İtalya’da yabancı öğrencilere yönelik burs olanakları fazladır

İtalya hem sosyal olanaklar hem de öğrenci etkinlikleri bakımından iddialı bir ülkedir

Siz de İtalya’daki eğitim fırsatlarından yararlanmak isterseniz, pavaedu.complatformunu ziyaret edebilirsiniz!

italya üniversite