İYİ Gençlik'ten Yeşil Seferberliği

TAKİP ET

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye'de geçen yıl çıkan orman yangınlarıyla ilgili verileri açıkladı. İyi Gençlik Denizli Pamukkale Başkanı Abdurrahman Ceylan, açıklanan rakamların üzücü olduğunu belirterek, kendilerinin ellerinden geldiğince yeni ağaçlar diktiğini ifade etti.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü raporuna göre, Türkiye'de 2017 yılında 119 bin 92 hektar ormanlık alan yangınlarda zarar gördü. Geçen yıl meydana gelen 2411 orman yangınından 1280'inin çıkış nedeni aydınlatılamadı.


                  


2015 verilerine göre, 22,3 milyon hektarlık ormanlık alanlar Türkiye yüzölçümünün yüzde 30'ünü oluşturuyor.


             


İyi Gençlik Denizli Pamukkale Başkanı Abdurrahman Ceylan; "Yeşilimizin saymakla bitmeyecek faydalarına rağmen; ODTÜde yurt inşaatı sebebiyle baltalanan ağaçlarımızın ardından Muğla ili Dalaman – Fethiye hattında çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangını toplumda geniş bir üzüntüye yol açtı. Hemen ardından Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bağla Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yaşanan orman yangınlarına zamanında ve gereği gibi müdahale edilmemesi akıllarda onca soru işaretini açık bir şekilde bırakmıştır. İyi Gençlik Denizli Pamukkale Teşkilatı olarak elimizden gelen yok olan ağaçlarımızın yerine yenilerini Karakurt Mahallemizde toprakla buluşturmak olmuştur." Dedi.