İYİ PARTİ ARADIĞI ADAYI AK PARTİ'DE BULDU

TAKİP ET

Denizli'de siyaset kulisleri İYİ Parti'den gelen haberlerle çalkalanıyor. Büyükşehir ve Merkezefendi adaylarını açıklamayan İYİ Parti'nin AK Partili iki isme teklif götürmeye hazırlandığı konuşuluyor.

Pamukkale’de belediye başkan adayı Türkay Berberoğlu’nun ismini aylar öncesinden açıklayarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için yarışı erken başlatan İYİ Parti, büyükşehir ve Merkezefendi adaylarını henüz belirleyemedi.

 

Partide her iki merkez için ortaya atılan isimlerin ikna edilememesi süreci daha da uzattı. Son alarak İYİ Parti kurmaylarının gözünü AK Parti’de aday adaylığı başvurusu yapan isimlere çevirdiği öğrenildi.

 

İddiaya göre İYİ Parti yönetimi; büyükşehir için, AK Parti’den başvuran Demek Özkan Değirmenci ile Merkezefendi için Ak Partili eski belediye başkanı ve aday adayı Muhammet Subaşıoğlu’na teklif götürmeye hazırlanıyor.

 

İki ismin İYİ Parti saflarına katılmalarını sağlamak amacıyla İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk koordinesinde özel bir ekip kurulduğu da kulislerde konuşuluyor.

 

Bu amaçla Değirmenci ve Subaşıoğlu ile temasa geçildiği de iddialar arasında.

Diğer yandan bu isimlerin adaylıkları kabul etmemeleri durumunda alternatif bir planın da mevcut olduğu, bu plan kapsamında Merkezefendi Belediye Başkan yardımcısı Fatih Coşkun’un ilçe belediye başkanlığına aday gösterileceği, büyükşehir için de sürpriz bir isimle öne çıkılacağı kaydediliyor.

 

iyi parti büyükşehir başkan adayı