İYİ PARTİ'DE İSTİFA RÜZGÂRI

TAKİP ET

Yerel seçimlerde ülke genelinde ve Denizli'de beklediği sonuçları alamayan İyi Parti'den kopuşlar başladı. Seçim sonuçlarının belli olmasıyla birlikte pazar gecesinde itibaren iki günde Denizli teşkilatından aralarında il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan adayı, belediye meclis üyeliği adaylarının da bulunduğu 350'ye yakın üye istifa etti.

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını siyasi partiler başta olmak üzere etkilerini hissettirmeye başladı. Seçimde beklemediği bir sonuç alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de seçimli olağanüstü genel kurul kararı alacaklarını açıklarken, yerel teşkilatlarda da partiden kopuşlar hızlandı.

 

Denizli’de büyükşehir seçimlerinde başkan adayı Yasin Öztürk, 29 bin 435 oyla yüzde 4,6 oranıyla beklentilerin altında kalırken, belediye meclisi seçimlerinde toplam 43 bin 950 oyla yüzde 6,98 oy alabilmişti.

 

DENİZLİ TEŞKİLATINDAN İSTİFALAR HIZLANDI

 

Seçimde alınan kötü sonuçlar tepkileri ve istifaları da beraberinde getirdi. İyi Parti Denizli teşkilatından özellikle seçim sonuçlarının belli olmaya başladığı Pazar gecesinden itibaren istifalar başladı. Pazar gecesi ile pazartesi ve salı günü yaklaşık 350 üye istifa etti. Üyelikten istifa edenler arasında ilginç isimler de bulunuyor.

 

CHP aday göstermeyince istifa ederek İyi Parti’ye geçip aday olan Babadağ eski Belediye Başkanı Ali Atlı’nın seçim sonuçlarının belli olmasının ardından parti üyeliğinden istifa ettiği öğrenilirken, Pamukkale Belediye Meclisi üyeliği için aday olan İbrahim Şahin, İsmail Sever, Musa İmal ile Merkezefendi Belediye Meclisi üyeliğine aday olan Özkan Basun, eski meclis üyesi Uğur Güzin’in de istifa ettiği konuşuluyor.

 

BAŞKAN, YÖNETİCİ, MECLİS ÜYESİ ADAYLARI…

 

İyi Parti Denizli teşkilatından 31 Mart gecesi ve 1-2 Nisan tarihleri arasında istifa edenler arasında İl Yönetim Kurulu üyesi İsmail Coşkunsu ile İl Disiplin Kurulu üyesi Tuğçe Keçeli Doğan’ın yanı sıra Denizli Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yasin Öztürk’ün eski danışmanları Tuncay Arslan ile Mustafa Şeyban’ın da olduğu partiye yakın kaynaklardan öğrenildi.

 

İYİ parti istifa