İYİ PARTİ'DE NELER OLUYOR?

TAKİP ET

24 Haziran seçimlerinden bu yana aralarının açık olduğu, birbirlerine en ağır sözleri söyledikleri bilinen İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile İl Başkanı Hasan Akgün arasındaki sorunlar, genel merkezin araya girmesiyle tatlıya bağlandı ve taraflar önceki gün geceleyin bir resim çekerek, birlik beraberlik mesajı vermeye çalıştılar. İl Başkanlığına aday olan Pamukkale ilçe başkanı Mustafa Çobanoğlu'da çekilmiş gözüküyor.

İyi Parti İl Başkanı ve adayı olan Hasan Akgün ile, onu suçlayarak karşısına aday çıkaran milletvekili Yasin Öztürk arasındaki “buzları erimeyen” anlaşmazlık, önceki gün gece genel merkezin “aranızdaki sorunları halledin” talimatı ile bir araya gelerek verdikleri poz ile giderilmeye çalışılıyor. Ayyuka çıkan sorunların askıya alındığını gösteren resim sonrasında İl Başkanlığına aday olan Mustafa Çobanoğlu’nun adaylıktan çekilmesi, Hasan Akgün’ün desteklenmesi ile birlik ve beraberliğin şimdilik sağlandığı gösterilmeye çalışılıyor.

ÖZTÜRK NELER DEMİŞTİ?

Hasan Akgün ile aralarındaki sorunlar ayyuka çıkınca, basın toplantısı düzenleyen ve Akgün’ü zehir zemberek bir şekilde suçlayan Milletvekili Yasin Öztürk, toplantıda ”Milletvekili, il başkanı, teşkilat uyumlu çalışmaz ise şuanda elimizde bulunan 1 milletvekilliği de elimizden gidebilir. Bu uyum sağlanırsa 2’ye 3’e çıkabilir. Ben partimin il yönetimiyle uyumlu çalışamıyorum.

Bu uyumlu yapıyı sağlayamadığımız için önümüzdeki kongre sürecinde tavrımı net bir şekilde koyma kararı aldım. Adaylar demokrasi içinde delegenin önünde tartıya çıkacaktır ve seçimi kazanan birisi olacaktır. Ben birisini denedim ki senedir de partimizin içinde yaşanan bir sürü sıkıntı var.

Partim ülke genelinde büyürken, burada birinin el freni çekilmiş bir arabayı sürmesini içime sindiremiyorum. Milletvekilleri kongrelerde tarafını göstermeyebilir ama ben partimin büyümesi adına bu tavrı koyma kararı aldım. Açık söylüyorum. Şuan ki mevcut il başkanıyla uyumlu çalışamıyorum. Çalışma noktasında bu problemlerin devam edeceğini düşündüğüm için bu kongrede mevcut il başkanın karşısında kuvvetli olan aday kimse onunla beraber bu kongrede mücadele edeceğim. Bu nedenle aday olan arkadaşlarımızdan Mustafa Çobanoğlu arkadaşımızı destekleme kararı aldım.”demişti.
 
UYUMSUZLUK MASADA ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Yaşanan sorunlar, İyi Parti bünyesinde huzursuzluk yaratırken, anlaşmanın yollarını arayan taraflar. İl kongresine günler kala “büyük bir ihtimalle” genel merkezin araya girmesiyle bir araya geldiler ve kongreye birlikte gitme kararı aldılar.

Öte yandan, Raziye Akışık ve muhalif kanadın önemli isimlerinden Yücel Yılmaz’ın adaylığı konusu ise  hala gündemini koruyor. Önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleme çalışmaları içinde olan diğer iki adayın ise, seçime girip girmeyecekleri merakla bekleniyor.
 
 

İyİ partİ’de neler oluyor? denİzlİ muhabİr denizli denizlimuhabir