İYİ Parti İl Başkan adayı Raziye Akışık adaylığını açıkladı

TAKİP ET

İyi Parti'nin 5 Temmuz günü yapacak olduğu il kongresinde il başkan adayı olduğunu belirten Raziye Akışık, çok sayıda partilinin de katıldığı basın toplantısında, aynı zamanda hedeflerini ve yapmak istediklerini de açıklayarak, 'Kimsenin baskısı veya desteği ile değil, hür irademle aday oldum.' Dedi.

Milletvekili Yasin Öztürk ile il başkanı Hasan Akgün arasındaki tartışmaların sürdüğü şu ortamda İl Başkan Adayı olduğunu açıklayan, İyi Parti kurucular kurulundan olan Raziye Akışık, açıklamasını DGC toplantı salonunda partililer ile yaptı.

5 Temmuz günü MKM toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan İyi Parti İl kongresi öncesi adaylar netleşmeye başladı. Bugün partinin geçmiş dönem il başkan yardımcılığını yapmış olan kurucular kurulu üyesi Raziye Akışık, adaylığını basın toplantısı düzenleyerek açıkladı. Aday Akışık, açıklamasının başında, “Kimsenin adayı olmadığını, parti tabanına güvendiğini, kimseden icazet veya işaret almadığını, baskı görmediğini” belirtti.  Akışık Milletvekili Yasin Öztürk ve mevcut İl Başkanı Hasan Akgün arasında yaşanan olayları da değerlendirdi.


 
FARKLILIKLARIMIZ, ZENGİNLİĞİMİZ OLACAK

Raziye Akışık basın toplantısında, “Birkaç kişinin üst kısımda kavga ediyor görüntüsü vermesi, tabanı son derece rahatsız etmektedir. Parti bünyesinde bu tür olaylar değil, parti içi demokrasinin işleyişi,  üretimin genişlemesi gibi olgulara önem vermemiz gerekiyor. Biz davamızın her neferi için yaklaşım ve değerli kılan yaklaşımların oluşmasını, yabancılaşmayan, ayrım yapılmayan ve biri veya diğeri diye bahsedilmeyen ve her birini değerli kılan yaklaşım içinde olacağımız. Farklılıklarımız zenginliğimiz olacak. Siyaset bana ne verecek değil, bu siyasette topluma biz ne vereceğiz” anlayışını hakim kılmaz istiyoruz” dedi.
 
KİMSE, KİMSENİN ADAMI OLMAYACAK

Parti içinde son zamanlarda “Onun adamı, Şunun adamı” gibi hareket edildiğini, bu durumun da partiye zarar verdiğini belirten İyi Parti İl Başkan Adayı Raziye Akışık, “Ben ve ekibimiz teşkilatçılık anlayışında liyakat ve hakkaniyet ön plandadır. Onun, bunun adamı olmak gibi bir anlayışımız yoktur. Ayrıca ben yaptım oldu mantığını da kabul etmeyerek, bütün teşkilatların katılımı ile Denizli’ye hizmet etmenin şiarını yaşayacağız” dedi.
 
KADIN OLMAK AYRICALIKTIR

İyi Parti hareketinin bir kadın hareketi olduğunu, bunun içinde Denizli’de kayıtsız kalamadıklarını belirten Raziye Akışık, “Bir kadın susarsa bir ülke karanlığa, yalnızlığa gider. Kadın susarsa ülke yasa boğulur. Kadın; anadır, eştir, yardır. Nice yiğitleri büyüten kadındır. Delegelerimize sesleniyorum; Tercihiniz ne olursa olsun, oyunuzun ne kadar değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Bir Cumhuriyet kadını olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün;’Kadınsız demokrasi olmaz’ görüşünü yerine getirmek, partimizin birlik ve beraberliğini pekiştirip ana şefkati yaklaşımı ile İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı’na aday olduğunu kamuoyunun ve partililerimin huzurunda açıklıyorum.” Şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Raziye Akışık, özetle “Benim ne durumda olursa olsun çekilmem söz konusu olamaz. Bir oy dahi alsam çekilmek söz konusu olmaz. Biz kongreden sonra da yolumuza devam ederiz. Küskünlüğümüz bile olmaz. Ancak bu partide yaşanmaması gereken olayların son bulması en büyük temennimizdir” dedi.
 

İyİ parti İl başkan adayı raziye akışık adaylığını açıkladı muhabir iyi parti il başkanı adayları denizli muhabir denizli haberleri denizli denizlimuhabir raziye akışık