İzmir Maratonunun tozunu atacaklar

TAKİP ET

Denizli'de Evteks Tekstil Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal'ın, sponsor olduğu atletler Tahsin Ersin Kurşunoğlu ve Ömer Oklu, hafta sonu İzmir'de yapılacak Uluslararası Maraton yarışlarına katılacak, pistin tozunu atacak. Dr. İsa Dal, dünyanın merakla beklediği yarış öncesinde son antrenmana çıkan atletleri ziyaret etti, başarılar diledi.

Dünya maratonu yol yarışları arasına giren büyük ödüllü bir yarış olan Uluslararası Maraton İzmir Yarışı bu hafta sonu İzmir’de yapılacak. Yerli ve yabancı binlerce atletin katılacağı yarışlar 42 K ve 10 K kategorilerinde yapılacak.

Evteks Tekstil Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Teknik Tekstil Tasarımcısı Dr. İsa Dal’ın, sponsor olduğu atletler Tahsin Ersin Kurşunoğlu ve Ömer Oklu’da yarışlarda 42 K kategorisinde koşacak. Pamukkale Üniversitesi Atletizm Pisti’nde son antrenmanlarına çıkan atletleri ziyaret eden Dr. İsa Dal, başarılar diledi.

Dünya’nın merakla beklediği bu yılki İzmir yarışlarına atletizmde isim yapmış Kenya’lı Etiyopyalı atletlerinde katılacağını ve 42 K kategorisinde birinci gelen atlete 10 bin dolar para ödülü verileceğini anlatan Dr. İsa Dal, “Sezon sonuna yaklaşırken, sporcularımızın gösterdiği performanstan çok memnunuz. İzmir maratonuna hazırlık süreci için gerçekten çok emek verdiler.

Biz sporcularımızın İzmir den yine dereceyle döneceklerine dair inancımız tamdır. Amatör sporun her alanda desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Maraton İzmir organizasyonun 42 kilometre mesafesinde 600 maraton sporcusu, 10 kilometre mesafesinde ise 4 bine yakın kayıtlı koşucu start alacak.

42 Kilometrelik dünyaca ünlü atletlerinde katılacağı yarış Şair Eşref Bulvarı Fuar Kültürpark İZFAŞ binası önünden başlayarak Karşıyaka Bostanlı İskelesine gelmeden ilk dönüş gerçekleşecek, Haydar Aliyev Bulvarına girişte bulunan İzmir Marina’dan ikinci dönüşünü yaparak Fuar Kültürpark İZFAŞ binası önünde başlangıç noktasında sona erecek. Sponsor olduğumuz atletlerimize başarılar diliyorum” dedi
 

Evteks Tekstil