Jandarma Genel Komutanlığı'na 5 bin personel alınacak

TAKİP ET

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açılan ilana göre başta komando olmak üzere 5 bin personel alımı yapılacak.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açılan ilana göre başta komando olmak üzere 5 bin personel alımı yapılacak. Alınacak personelin 3.770’i Jandarma (Komando-Asayiş), 925’i Lojistik Alt Branşlı  (Mesleki  Nitelikli),  265'i  Muhabere,  14’ü  At  Bakıcısı,  13’ü  Bot  Serdümeni,  10’u Havacılık, 3’ü Kurbağa Adam (Dalış Amiri) branşlarında toplam 5 bin personel alımı yapılacak.

Alım koşullarında ise;

Ortaöğretim (Lise), Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar (Mesleki Nitelikli branşlara müracaat edecek Ortaöğretim (Lise), Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar da dahil) KPSS puanı ile  başvuru  yapabileceklerdir.  KPSS  puanı  olmayan  Lisans,  Ön  Lisans  ve  Ortaöğretim  (Lise) mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır. Adayların 2019-2020 yıllarından herhangi birine ait KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerekmektedir.

Ortaokul mezunlarında ise KPSS şartı aranmayacak; ancak açılan sınavlara katılmaları zorunlu olacaklar. Diğer yandan adayların başvuru yapabilmesi için en az 20 en fazla 27 yaşında olması şartı aranıyor.

denizli türkiye jandarma genel komutanlığı personel alımı uzman erbaş 5 bin personel komando havacı denizlimuhabiir muhabir denizli haberleri haberler haber