Kale'de tekne turları başladı

TAKİP ET

Turizm Tanıtım Günleri kapsamında 6 gün sürecek tanıtım atağı başlatan Kale belediyesi, ilçenin  tarih ve gezi turizmini de ön plana çıkarmak için Kale ilçe sınırları içerisindeki İnceğiz Kanyonu'nda  tekne ile gezinti turlarını başlattı.

Kale Belediyesi öncülüğünde başlatılan  ilçenin “Tanıtım Günleri” dün törenlerle başladı.  AKP Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök,  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde misafirlere kale ilçesine özgü “üçkulak” ve Kaledavaz baklavası ikramı yapıldı.



KALE, KENDİNİ BULACAK

Tanıtım günleri kapsamında misafirleri Tabea Antik Kenti’nde tarihi eserlerle yüzyıllar öncesine taşıyan Kale Belediyesi, İnceğiz Kanyonu’ndaki tekne turu ile geziye katılanları Muğla-Aydın-Denizli sınırlarında mavi sularla buluşturdu.



Kale ilçesinin Gastronomii, Tarih ve Deniz  üçlüsünü elinde bulunduran ender ilçelerden biri olduğunu anlatan Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, “Kale ilçemizin tanıtımı için bir çok yeni proje başlattık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve en önemlisi de Kale ilçesi halkımız ile elele vererek  gizli kalmış güzelliklerimizi turizm ile anlatmaya başladık.



TARİH CANLANIYOR

Tabae, Hellenistik dönemden günümüze kadar kesintisiz bir yerleşime sahne olmuştur. Antik dönemde kendi adına sikke bastırmıştır. Sikkeler önceleri gümüş daha sonra bronz olarak basılmıştır. Kayalara oyulmuş tek odalı evler bulunmaktadır. Yine Tabae Ören Yeri içinde bulunan Cevher Paşa Camii kendine özgü minaresi ve iç süslemeleriyle kendine hayran bırakmaktadır.



2 SAATLİK  İNCEĞİZ KANYONU  GEZİSİ

İnceğiz Kanyonu Kale ilçemiz için büyük bir şanstır. Bugüne kadar sadece bilenlerin ziyaret ettiği İnceğiz kanyonu’nun görsel güzelliği eşliğinde misafirlerimizi ağırlamak için kanyonun seyir terası kesimine Belediye olarak Bungalov evler ve sosyal tesis inşa ederek, misafirlerimize yeni imkanlar sunmaya başladık.

Yolunu yeniden açtık, yakında asfaltlama çalışmasını da bitireceğiz. Misafirlerimiz geceyi buz gibi orman içerisinde  geçirdikten sonra, gündüz de Kale Belediyesi tarafından oluşturulan iskeleye inerek Belediyemize ait tur tekneleri ile kanyonda turkuaz suların üstünde yeşillikler içerisinde çok güzel bir gezi yapabilecekler.



TATAR, ÜÇ KULAK VE BAKLAVA…

Kale biberi ile yapılan Tatar’ımız, üç kulak  ve Kale baklavamız bizim vazgeçilmez damak lezzetimiz. Kale insanımızın olmazsa olmazı bu üçlü ile iddialıyız. Herkesin ömründe en ez bir kez yemesi gereken dediğimiz bu lezzetlerimizin yanında ilçemizin görülmesi gereken doğal güzellikleri ve daha fazlası için herkesi Kale ilçemize bekliyoruz.”  Diye konuştu.


 

Kale Belediyesi İnceğiz kanyonu tekne turu baklava Mehmet Salih Sağınç