KALECİ HAKEME SALDIRDI MAÇ YARIDA KALDI

TAKİP ET

4 gol yiyen kaleci hakemi suçladı, maçın ilk devresi bitmeden saldırdı. Hakem maçı tatil etti. Hakemler Derneği ser tepki gösterdi.

Denizli 2’nci Amatör Lig C Grubu’nda geçen hafta oynanan Eskiköyspor-Haylamazspor maçı, hakeme saldırı nedeniyle yarıda kaldı. Eskiköyspor'un kalecisi Necip Kara, yediği 4'ncü golden sonra faul olduğuna dair maçın hakemi Murat Toprakçı’ya itirazlarda bulundu.

 

Necip Kara’nın itirazlarını sürdürmesinin ardından hakem Toprakçı, sarı kart gösterdi. Kart sonrasında kaleci Necip Kara, hakemi itip, yere düşmesine neden oldu. Yaşanan bu olayın ardından maçın hakemi Murat Toprakçı, 41’nci dakikada karşılaşmayı tatil etti.

 

Maçın hakemi Murat Toprakçı, olayın ardından yaptığı açıklamada “Müsabakanın 41’nci dakikasında Eskiköyspor kalecisi Necip Kara, yediği 4'ncü golden sonra faul olduğuna dair itirazlarda bulundu. Bende gayet nizami olduğunu söyledim.

 

İtirazlarına devam edince sarı kart gösterdim. Kart sonrasında oyuncu koşarak üstüme geldi ve iki eliyle sert bir şekilde göğsüme vurdu. Vurmanın şiddetiyle ben yere düştüm. Daha sonra hastaneye gidip darp raporu alarak, kendisinden şikâyetçi oldum" diye konuştu.

 

TFFHGD DENİZLİ ŞUBESİ’NDEN KINAMA

 

Yaşanan talihsiz olayın ardından Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nden kınama mesajı yayınlandı. Yapılan açıklamada “24 Mart 2024 Tarihinde oynanan Eskiköy Spor - Haylamaz Spor FutbolMüsabakasında, Eskiköy Spor Kulübü kalecisi Necip Kara'nın, İl Hakemimiz Murat Toprakçı'ya yapmış olduğu spor ahlakına sığmayan fiili saldırısını esefle kınıyoruz.

 

Yapılan eylemin takipçisi olacağız.Hukuk nezdinde, eylemi gerçekleştiren oyuncu ve sonrasında hakaretlerdebulunan şahısların da en ağır cezalar alması hususunda, Adli makamlarda her türlü girişimde bulunacağımızı bildiririz.Disiplin Kurulunun da bu tip Fair-play ruhundan uzak, amacı amatör sporlabir bağlantısı olmayan kişilere gerekli caydırıcı cezalar vereceğinden deŞüphemiz yoktur.Derneğimiz üyesi Murat Toprakçı'ya Geçmiş Olsun dileklerimizi iletir,Denizli Amatör Futbol Camiasında bu tip olayların bir daha yaşanmamasınıtemenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

 

kaleci Necip Kara hakem Murat Toprakçı sladırı