Kampüsteki son ördeği köpeklerin üstüne atlayarak kurtardı

TAKİP ET

PAÜ kampüsünde yaşayan son ördeği köpeklerden kurtaran PAÜ Hayvanları Anlama Topluluğu Başkanı Emre Karaca, 'Kampüste üç ördek kalmıştı. Köpek ve tilki ikisini öldürdü. Köpekler gölü sarmış ve kalan son ördeğe saldırdıkları esnada köpeklerin üzerine atlayarak durdurmayı başardım' dedi.

Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Gölbahçe’de bir kurtarma operasyonu gerçekleşti. Gölbahçe’de öğrencilerin ve okul dışından gelen ziyaretçilerin yakından ilgilendiği ve beslediği ördekler artık yok. Kalan son üç ördekten ikisi köpek ve tilkiler tarafından öldürülürken, son ördek ise bugün son anda Otomotiv Mühendisliği öğrencisi aynı zamanda PAÜ Hayvanları Anlama Topluluğu Başkanı Emre Karaca tarafından kurtarıldı.

KÖPEKLER GÖLÜ SARMIŞTI

Sabah derse giderken köpeklerin ördeğe saldırdığını gören Başkan Karaca, köpeklerin üzerine atlayarak son anda ördeği kurtardığını söyledi.

Karaca, yaşadığı olayı şöyle anlattı:”Gölbahçe’deki ördekler üç taneydi ve çok kısa bir sürede iki tanesi öldü. Bununla ilgili bir araştırma yaptık ve köpeklerin bir tanesini öldürdüğünü ve tilkinin de diğerini öldürdüğünü tespit ettik. Sonra 30 Kasım sabahı derse giderken Gölbahçe’de olay olduğu haberi geldi. Köpekler gölü sarmış, açlar ve ördeği hedef almışlardı. Bende tam zamanında yetiştim.

Üç köpek saldırıya geçti bende köpeklerin üstüme doğru koştuğunu fark ettim ve bende köpeklerin üzerine atlayarak durdurmayı başardım. Daha  sonra ördeği yakalayıp doğal ortama gitmesinin daha iyi olacağını düşündük ve ekip çağıralım dedik. Ekibi aradık “Yakalayın öyle alırız” dediler.

Bende yakalama kararı aldım ve karaya çıktığında hızlı davranarak ördeği yakaladım ve Milli Parklar ve Orman Müdürlüğüne teslim ettim. Artık, Çamlık ormanındaki tesiste ördek arkadaşları ile beraber doğal ortamında yaşayacak.”
Paüburada

 

PAÜ Hayvanları Anlama Topluluğu Başkanı Emre Karaca ördek köpek kampüs son ördek köpek saldırısı