Kamu arazileri çiftçilere kiraya veriliyor

TAKİP ET

Denizli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, kamuya ait taşınmazların çiftçilerine kullanımına açılması yönünde çıkan kararın uygulamaya geçirildiğini ancak, kamuya ait arazileri izinsiz kullanan olduğu yönünde duyumlar alındığını, bu nedenle bu kişilerin Tarım Müdürlüklerine dilekçe ile başvurarak mağduriyet yaşamamalarını istedi.

Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kamuya ait tarım arazilerini izinsiz kullananların tek tek tesbit edildiği belirtilerek, kamu arazilerinde çiftçilik yapacak kişilerin Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlüklerine müracaat ederek kullandıkları alanları tescil ettirmeleri istendi.

Müdürlükten yapılan açıklama şöyle:
“Cumhurbaşkanımızın ve Tarım ve Orman Bakanımızın tarımsal üretimin desteklenmesi kapsamda Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanların çiftçilerimize kiralanması suretiyle üretime katılacağına ilişkin açıklamaları tüm vatandaşlarımızın bilgisi dahilindedir.

Bu yöndeki çalışmalara Ülkemizde 21 ilde pilot olarak başlanmıştır. Ancak maalesef İlimiz bu kapsamda seçilen pilot iller arasında yer almamaktadır.

Ancak buna rağmen İlimizde bulunan Hazine arazilerinden atıl durumda bulunanlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak isteyen vatandaşlarımıza bu arazilerin ihale usulü ile kiralanması her zaman mümkündür.

Bunun için vatandaşlarımızın tarımsal faaliyette bulunmak istedikleri araziyi ve yürütecekleri tarımsal faaliyeti belirten bir dilekçe ile İl Merkezinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze ilçelerimizde ise milli emlak şefliklerine başvurmaları halinde kendilerine gerekli bilgi akışı ve yardım sağlanacaktır.

Diğer yandan son zamanlarda İdaremize ulaşan kimi ihbarlardan vatandaşlarımızın her hangi bir makam ve merciden izin almaksızın mülkiyeti kamuya ait taşınmazlar üzerinde tarımsal faaliyette bulunmak amacıyla kimi girişimlerde bulunduğu, bu arazileri izinsiz olarak işgal ettikleri, bazı alanlarda arazi düzenleme çalışmaları yaptıkları duyumları alınmaktadır.

Vatandaşlarımızın ileride istenmeyen hukuki ve idari işlemlere maruz kalmamaları için mülkiyeti kamuya ait alanlarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlarda (parsel numarası bulunmayan yerler) herhangi bir faaliyette bulunmadan önce yukarıda bahsedildiği şekliyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze veya milli emlak şefliklerine başvurmalarını kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Haber merkezi
 
 

kamu arazileri çiftçilere kiraya veriliyor kamuya ait taşınmazlar izinsiz kullananlar çiftçiler kira denizli muhabir denizli denizlimuhabir denizli haberleri