Kamu Kuruluşunun Kayıtları Talimatla Silinmiş

TAKİP ET

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker'in belediye binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla güvenlik kameraları kayıtlarının silindiği iddiası doğru çıktı. Kamera kayıtlarının silinmesi talimatının Ayhan Mazıoğlu tarafından verildiği iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezfendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, 3 Nisan 2019’da yani yerel seçimlerden tam 3 gün sonra Merkezfendi Belediye Binası önünde bir basın toplantısı düzenlemiş, elinde fotoğraflarla medya karşısına çıkarak, şok iddialarda bulunmuştu.
 
BASIN TOPLANTISI DÜZENLENMİŞTİ
Varlıker, belediyede güvenlik kameralarının bir süreliğine devre dışı bırakıldığı ve 2 Nisan’dan önceki kayıtların silindiği iddiasında bulunurken, idari binadan koli koli evrak taşındığına iddiaları doğrulayan fotoğrafları da basın mensuplarıyla paylaşmıştı.

 
TALİMAT MAZIOĞLU’NDAN mı?
Aynahaber o iddiaların doğru olduğuna dair önemli bir bilgiye ulaştı. Aynahaber’in ulaştığı bilgiye göre talimatı Muhammet Subaşıoğlu’nun en yakın ismi, belediye başkan yardımcısı Ayhan Mazıoğlu vermiş. Bilgi İşlem sorumlusu N.A. tarafından personele iletilen emir doğrultusunda 1 Nisan 2019 tarihinde saat 14.00 sularında kameralar, önce devre dışı bırakıldı. Ardından geriyle dönük tüm kayıtlar silindi.
 
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK MI?
Hangi amaçla neden verildiği büyük merak konusu olan suç teşkil eden talimat ile ilgili bir başka merak edilen konu ise Merkezefendi Belediyesi’nin yeni yönetiminin bu konuda bir suç duyurusunda bulunup bulunulmayacağı.