KARACA "DENİZLİLİ ÇİFTÇİLERİN ZARARLARI GİDERİLSİN"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca Denizli'de sel ve dolu felaketi ile zarar gören çiftçiler için mecliste konuşma yaparak zararlarının giderilmesini talep etti.

  Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca son günlerde Denizli’nin ilçelerinde yaşanan dolu ve sel felaketi ile zarar gören çiftçi ve üreticileri meclis gündemine taşıdı. Karaca meclis konuşmasında “Maalesef tarım ve üreticilerimize gittiği zarar vermeye devam ediyor seçim bölgem Denizli'nin Kale ilçesinde Akköy göremezdi Çeşmebaşı, Kavakbaşı ve Develi mahalleri ile Sarayköy ilçemizin Ada ve Tosunlar mahallerindeki pamuk tarlalarının tamamı dolu felaketi nedeniyle perişan olmuş durumda. Yine Acıpayam ilçemizde Darıveren, Dedebağ ve Köke mahallelerimizde sel ve dolu nedeniyle biber, kavun, karpuz üreticileri tamamen ürünlerini kaybetmiş durumda” diyerek konuyu açıkladı.
Zarar gören çiftçilerin zararlarının giderilmesi için çiftçilerin, borçlarının en az faizsiz 2 yıl süreyle ertelenmesi ve TARSİM şartı aranmaksızın zararların bir önce giderilmesini talep ettiğini söyledi. Milletvekili Karaca “Dilerim ki bir daha bu afetler yaşanmasın, tüm çiftçilerimize ve üreticilerimize geçmiş olsun diyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.