KARADABAN: "BU FİYATLA PİDE ÜRETİLMEZ"

TAKİP ET

Ramazan ayının vazgeçilmezi arasında yer alan pide fiyatları belli oldu. 250 gram Ramazan pidesinin fiyatı 10 lira olarak açıklandı. Bu gram ve fiyat ile Denizli'deki fırıncıların pide üretip dağıtmasının mümkün olmayacağını belirten Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban; 'Bu gram ve fiyat ile Denizli'deki fırıncılarımızın ve pidecilerimizin pide üretip dağıtabilmesi mümkün değildir' dedi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kaldı ve vatandaşlarda hazırlıklar başladı. Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan Ramazan pidesinin fiyatı da açıklandı. Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Kurulu ile Denizli Ticaret Odası Meclis Kararı ile 250 gram Ramazan pidesinin fiyatı 10 lira olarak belirlendi.

 

“PİDENİN MALİYETİ EKMEĞE GÖRE DAHA FAZLA”

 

Konuya ilişkin yönetim kurulu adına yazılı açılamada bulunan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban; “Pidenin maliyeti ekmek maliyetine göre daha fazladır. Özel işçilik gerektirdiği gibi susam maliyeti de ve 1 çuval undan çıkan adet sayısı daha azdır. Bu nedenle Türkiye Fırıncılar Federasyonumuz 1 kg Ramazan pidesi fiyatını 60 TL olarak belirlemiştir.

 

Biz ise Denizli’de 1 kg fiyatını 50 TL yani 300 gram Ramazan pidesini 15 TL olarak talep ettik. Ancak Esnaf Odası ve Ticaret Odası’nca alınan karar gereği kg fiyatı 40 TL olarak çıkmıştır. Buna göre şu an uygulanmakta olan 200 gram 8 TL olan ekmeğin de kg. 40 TL'ye gelmektedir” dedi.

 

“PİDE BU RAMAZAN’DA BÜYÜK İHTİMALLE OLMAYACAK”

 

Bu gram ve fiyat ile Denizli'deki fırıncıların pire üretip dağıtmasının mümkün olmayacağını belirten Başkan Karadaban, “Sonuç olarak bu gram ve fiyat ile Denizli'deki fırıncılarımızın ve pidecilerimizin pide üretip dağıtabilmesi mümkün değildir. Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide bu Ramazan’da büyük ihtimalle olmayacaktır. Çağrımız; hala geç değildir. Hemen düzeltilip çevre illerin fiyatını Denizli’de uygulayalım ki halkımız damak tadından yoksun kalmasın.”

 

bekir karadaban Ramazan pidesi fiyatı