Karahayıt'taki Pansiyonculara son şans

TAKİP ET

Karahayıt'ta turizm işletmesi belgesine sahip olmayan pansiyonların yıl sonunda mühürleneceği uyarısı işletme sahiplerinin tepkisini çekmişti. Pansiyon sahiplerine son bir şans verildi. Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile eksiklerin giderilmesi için verilen süre Nisan ayı sonuna kadar uzatıldı. 

Karahayıt’taki 100’ün üzerinde pansiyona Pamukkale Belediyesi’nden gönderilen yazıda basit konaklama belgesi olmayan işletmelerin yıl sonunda mühürleneceği bildirildi. Bunun üzerine belediyeden uygunluk belgesi alarak, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvurmak isteyen pansiyon sahiplerine olumsuz cevap verildi. 

 

Pansiyon sahipleri sorunun çözümü için iki kez Denizli Valiliği’ne gitti. Buradan il müdürlüğü ve belediyeye yönlendirildi. Sorunlarını çözemeyen işletme sahipleri önceki gün Denizli Valiliği önünde eylem yaptı. Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüşen pansiyoncular çözüm istedi.  

 

‘ESKİ BELGELERİN KABUL EDİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİLER’

 

Eylemci pansiyon işletmecileri Pamukkale Belediyesi’nin daha önce Karahayıt Belediyesi’nden aldıkları evrakları kabul etmediğini, kendilerine ceza yazdığını, zabıtalar aracılığı ile uyarıda bulunulduğunu kaydederek, turizm ruhsatı alamadıklarını ileri sürmüştü. 

 

‘RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI’

 

İşletmecileri sevindiren gelişme yönetmelikte yapılan değişiklik oldu. Resmi Gazete’nin 23 Aralık tarihli sayısında ‘Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte’ değişiklik yapıldığına dair cumhurbaşkanlığı kararı yayınlandı. 

 

Daha önce işletmelerden ilgili kurumdan alacakları uygunluk yazısının bakanlığa ibraz edilmesini zorunlu kılan ve bunun için işletme sahiplerine 31 Aralık gününe kadar süre tanıyan geçici madde değişti. Buna göre işletme sahiplerine tanınan süre 4 ay daha uzatılarak seçim sonrasına bırakıldı. İşletme sahipleri 30 Nisan tarihine kadar eksiklerini tamamlayabilecek. 

 

İŞLETMELERDE NE DEĞİŞECEK?

 

Yönetmeliğe göre işletmelerin yangın güvenliğini sağlayan, açma ve çalışma ruhsatını belgeleyen işletme sahipleri, ilgili kurumlardan alacakları uygunluk yazısı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvurarak turizm işletmesi belgesi alabilecek. 

 

karahayıt pansiyonculara son şans turizm işletmesi belgesi süre valilik önü eylem resmi gazete