Karahayıt'taki Pansiyonlara kapatma yazısı gönderildi

TAKİP ET

Denizli'nin turistik Karahayıt Mahallesi'nde 150'ye yakın pansiyon işletmecisi kendilerine gelen kapatma yazısından sonra Pamukkale Belediyesi'nin ek hizmet binasına yürüdü.

Denizli’de Pamukkale’nin komşusu, kırmızı suyu ile meşhur Karahayıt’ta pansiyon işletmecileri belediyeye yürüdü.

 

Dünyaca ünlü beyaz travertenlere 7 kilometre mesafede bulunan, özellikle şifalı suları nedeniyle yerli turistlerin uğrak merkezi olan turistik merkezdeki 100’e yakın pansiyona belediyeden kapatma yazısı gittiği öğrenildi.

 

Pamukkale Belediyesi’nde görevli zabıta ekiplerinin bugün pansiyon sahiplerine tebligat yaptığı ve ruhsatlarını yenilememeleri durumunda 9 Ocak’ta pansiyonların mühürleneceğini bildirdikleri kaydedildi.

 

‘PANSİYONCULAR TOPLANDI BELEDİYEYE YÜRÜDÜ’

 

Bunun üzerine pansiyon işletmecileri önce mahalle meydanında toplandı. Yaklaşık 150 kişilik grup daha sonra Pamukkale Belediyesi’nin ek hizmet binasına yürüdü. Yürüyüş sırasında kalabalık üzerinde ‘Var olan ruhsatımız geçerli sayılacak’, ‘Ekmeğimizle oynamayın’ ve ‘Sorun çok çözüm yok’ gibi pankartlar taşıdı. Gruptaki bazı kadınlar kısa süreli oturma eylemi yaptı. Belediye binasının merdivenlerinde toplanan kalabalık adına pansiyon işletmecisi Orhan Yıldız açıklama yaptı.

 

‘CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ’

 

‘Daha önce belde belediyesi iken aldıkları ruhsatların geçerli sayılmasını isteyen Yıldız; “Mevcut ruhsatlarımız geçerli sayılması gerekmektedir. Pamukkale Belediye başkanı Avni Örki; siz değil miydiniz mevcut ruhsatlarınızı geçerli hale getireceğiz diyen… Ruhsatlarımız nerede? 100 tane işletme... Geçimini sağlıyor, vergisini veriyor. Bizleri yok sayıp görmezden gelmeyin.

 

Sayın Cumhurbaşkanı, sesimizi duyun... Sizin partinize mensup belediye başkanı bizim sesimizi duymuyor. Tek yetkili birim Pamukkale Belediyesi’dir. Bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz. Karahayıt’ta biraz önce Pamukkale Belediyesinin zabıtaları tutanak tuttu. 9 Ocak’ta işletmelerimiz mühürlenecek.

 

Yazık değil mi? Bu halk nereye gidecek? Bu yaşlı kadınlar nereye gidecek? Herkes çoluğunun çocuğunun geleceği için arazisini sattı, bu işletmeleri kurdu. Ne olacak şimdi? Ne yapacağız? Hırsızlık mı yapacağız? Eroin mi satsın ne yapsın?” ifadelerini kullandı.

 

SİYASİLER DESTEK VERDİ

 

Eylemcilere siyasiler de destek verdi. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun; “Madem bir sorun tespit ettiniz imar affından neden yararlandırdınız. İmar affından yararlandılarsa niye bunu esas almıyorsunuz?” diye konuştu.

 

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkanı Adayı Türkay Berberoğlu ise; “Yerel seçimlere üç ay kala ruhsatlarını iptal edebilecek kadar cesareti nereden alıyorlar. Bu hukuksuzluktandır. Bizim aklımıza ne geliyor. Bu alanlar istimlak edildikten sonra arkasından rant gelmeyeceğinin garantisi var mı? Bunun karşılığında gösterilen bir çözüm önerisi mi var?” ifadelerini kullandı.

 

karahayıt pansiyoncular turizm belgesi kapatma yazısı eylem belediye binası ruhsat pamukkale beledİyesİ zabıta tebligat