KAVGAYA MÜDAHALE ETTİ, GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

TAKİP ET

Denizli'de İranlı 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan arbedeyi önlenmeye çalışan polis, Denizli Valiliği tarafından görevden alındı.


Denizli'de göç idaresi önünde İranlı 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan arbedeyi önlenmeye çalışan polisin Valilikçe, geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Fatih Mahallesindeki İl Göç İdaresi önünde, geçici kimlik kartlarının sürelerini uzatmak için sıraya giren 450 İranlı mülteciler arasında arbede çıkmış,  arbedeyi önlemek için bir polis memuru olaya müdahale etmişti. O memur Valilikçe görevden alındı.
İzlemek için tıklayın....https://youtu.be/V9d9_T3v538
Görevden alma ile ilgili olarak Valilikten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Bazı yayın organları ve sosyal medyada yer alan Denizli İl Göç İdaresi önünde yaşanan olay ile ilgili kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi ile alakalı olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Uluslararası Koruma Başvurusunda Bulunma ve Uluslararası Koruma Başvuru Sahiplerinin her Pazartesi günü Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğünde başvuruda bulunma ve kimlik yenileme işlemleri için sıra verilmektedir. Kimlik yenileme işlemleri için Denizli İl Göç İdaresi Müdürlüğünde sıra almak isteyen yaklaşık 450 kişinin bulunduğu bir ortamda oluşan arbedenin önlenmeye çalışılması sırasında meydana gelen olay ile ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, ilgili polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Hasan Karahan
Denizli Valisi