KAYAK MERKEZİ BEYAZ ÖRTÜ İLE KAPLANDI

TAKİP ET

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giren yurtta kıyı kesimler hariç iç ve batı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı oldu. Nikfer Bozdağ'daki Kayak Merkezinde dün 7 santimetre ölçülen karın kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına giren yurtta öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülen yağış, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde oldu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında ani düşüşler meydana geldi. Hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

 

HAVA DURUMU

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu ve Güney Ege ile Mardin çevreleri dışında aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

 

Yağışların Marmara'nın doğusunun yüksekleri, Doğu Akdeniz ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Antalya'nın doğusu, Bolu ve Düzce'nin yüksekleri, Rize, Artvin, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

Ege Bölgesinde havanın parçalı ve çok bulutlu, kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Denizli'de bugün çok bulutlu hava hakim olurken, en yüksek sıcaklık 8, en düşük 6 derece olması tahmin ediliyor.

 

KAYAK MERKEZLERİ

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Van Bahçesaray Karabet Tepesinde kar kalınlığı 220 santimetre, Rize Çamlıhemşin Palovit Yaylasında 154 santimetre, Rize Güneysu Handüzü Yaylasında 136 santimeter olarak kaydedildi. Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı, 132 santimetreyle Palandöken'de ölçülürken, diğer kayak merkezlerindeki kar kalınlığı ise Hakkari'de 125, Kartalkaya'da 122, Sarıkamış'ta 114, Ergan'da 105, Kartepe 60, Uludağ'da 35, Erciyes'te 25, Çambaşı'nda 22, Hesarek'te 19, Mersivan ve Yıldıztepe'de 18, Yalnızçam'da 17, Hesarek'te 17, Ilgaz ve Denizli'de 15, Murat Dağı'nda 11, Elmadağ ve Yıldız Dağı'nda 10, Gevaş'ta 9, Kop Dağı ve Yedi Kuyular'da 4, Zigana'da 1 santimetre ölçüldü.

 

Tavas Nikfer'deki Denizli Kayak Merkezinde kar kalınlığı dün 7 santimetre iken son 24 saatte yağan karla birlikte 15 santimetre oldu.

 

Denizli kayak merkezi nikfer kayak merkezi kar kalınlığı hava durumu