Kayıp 105 yaşındaki kadını Kale Jandarması buldu

TAKİP ET

Denizli'nin Kale ilçesine bağlı Belenköy mahallesindeki evinden ot toplamak için çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 105 yaşındaki kadını AFAD, Kale İlçe Jandarma Komutanlığı ve kale belediyesi dron ekibi, 28 saat sonra drone yardımıyla buldu.

Edinilen bilgiye göre;  Alzaimer hastası 105 yaşındaki Ayşe Uram,Belenköy’deki evinden dışarı çıktı bir süre dışarılarda dolaşırken kayboldu. Kaybolduğunu anlayan yaşlı kadın çevreden ot toplayıp bağladı ve geçtiği yollara iz olarak bıraktı.

 

Yaşlı kadının yakınları, Alzaimer hastası kadın eve dönmeyince Kale İlçe Jandarma Komutanlığı’na müracaat ettiler. Kale ilçe AFAD ekiplerinden oluşan bir arama ekibi, drone yardımı da kullanarak yaşlı kadını aralıksız aradı. Ve dün kaybolan kadını 28 saat sonra evinden 3 km. uzakta sağ-salim buldu.

 

Yaşlı kadına önce su ikram eden eden ekipler, kadının ilk sağlık kontrollerini yaparak 112 Acil ekibi ambulansı ile hastaneye kaldırdılar. Yaşlı kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, 105 yaşındaki kadının yakınları Kale ilçe Jandarma komutanlığı ekiplerine teşekkür ettiler.

 

kayıp alzaimer Ayşe Umar kale ilçe jandarma AFAD