Kayyum atanmasına saatler kala kritik görüşme

TAKİP ET

Daha önce Sakaryaspor'a başkan adayı olan ve kongrede Cumhur Genç'e kaybeden iş insanı Uğur Akkuş'un ismi bu kez Yukatel Denizlispor'la anılmaya başlandı.

Yeni Asır Gazetesi’nden Sebahattin Alp’in haberine göre; Yukatel Denizlispor'da haftalardır süren yönetim belirsizliği nihayet sona eriyor.

Süper Lig'den düştükten sonra borçlar nedeniyle sahipsiz kalan ve olağan genel kuruldan da sonuç alamayan yeşil-siyahlılar da kayyum tehlikesi kapıya dayanmıştı.

Yönetime aday bulamayan, kayyum tehlikesi ile karşı karşıya kalan Horoz'da Denizli Valisi Ali Fuat Atik'in de bir haftadır izinde olması nedeniyle tıkanan süreç çözüme kavuşuyor.

 Başkan Ali Çetin ve ekibinin yarın istifa edeceği öğrenilirken, yönetime talip olan iş insanı Uğur Akkuş da Vali Atik ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Yarın özel uçağı ile Denizli'ye gelecek olan Akkuş'un başkan olması halinde, 5 sene içerisinde kulübe 70-80 milyonluk bir yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

UĞUR AKKUŞ KİMDİR?

1984 yılında dünyaya gelen Uğur Akkuş, Dede Halil İbrahim Akkuş' un büyük dedeleri Semerkant'ın Horasan bölgesinden gelerek Anadolu'ya yerleşmiş, çiftçilik ve tarımla iştigal etmişlerdir. Büyükanne Suudi Arabistan kökenli Rıfai ailesi mensubu Arap asıllı bir Seyyide'dir.

Baba Mahmut Akkuş, Arap asıllı bir anne ve Türkmen bir babanın oğlu olarak dünyaya gelmiş, Mardin merkeze yerleşmiş ve ilk ticari hayatına babasının çiftçilik ve ziraat işlerini kardeşlerine bırakarak, Mardin kapalı çarşısında (Toptancılar çarşısı) kumaş toptancısı olarak başlamıştır.

Uğur Akkuş, eğitimine Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde başlamış, Almanya Essen-Duisburg Üniversitesi'nde devam etmek suretiyle üniversite hayatına ara vermiş ve ticarete atılmıştır. Dış ekonomik ilişkiler kurulu Kuveyt iş konseyi başkan yardımcılığı, Suudi Arabistan iş konseyi başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, Türk Amerikan iş adamları derneği yüksek istişare kurulu üyeliği görevinde bulunmuş, KUVİD Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. İstanbul Boğaziçi Eğitim ve Kültür Vakfı, başkanı ve yönetim kurulu üyelik görevi halen devam etmektedir. İyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Aynı zamanda da 2 çocuk babasıdır.
 

Uğur Akkuş mardin denizlispor horoz Vali Ali Fuat Atik denizli denizlispor başkanı