Kedi Maması (Kuru, Açık, Konserve, Ödül) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

TAKİP ET

Kuru, açık, ödül veya konserve kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler, sevimli dostunuzun sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olacaktır. En iyi kedi mamasını seçmek için aşağıdaki bilgilere göz atabilir, evcil hayvanınızın sağlığını koruyabilirsiniz.

Kuru, açık, ödül veya konserve kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler, sevimli dostunuzun sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olacaktır. En iyi kedi mamasını seçmek için aşağıdaki bilgilere göz atabilir, evcil hayvanınızın sağlığını koruyabilirsiniz.


Doğru Kedi Maması Seçimi İçin Bunları Unutmayın


Kedi dostunuz için en iyi mama seçimini gerçekleştirmek istiyorsanız; şunlara dikkat etmenizde yarar var:

Mamanın İçeriği: seçtiğiniz mamanın özellikle kediler için yapıldığından emin olmalısınız. Besin içeriklerini ve oranlarını incelemelisiniz. Vitamin, protein, yağ ve diğer besin bileşenleri bakımından zengin olan kedi mamaları seçmelisiniz. Ürünün GDO içermediğinden emin olun.

Kedinizin Yaşı: Her evcil hayvan maması paketinin üzerindeki etiket, bir beslenme yeterliliği beyanı ile birlikte gelir. Ürünün evcil hayvanınız için kendi başına tam ve dengeli beslenme sağlayıp sağlamadığını size söyler. Beslenme yeterliliği bildirimi, yalnızca söz konusu ürünün tasarlandığı yaşam aşamasıyla ilgilidir. Örneğin, yavru kediler için tasarlanmış yiyecekler, normal yetişkin kediler ve çok yaşlı kediler için uygun değildir. Bu yüzden kedinizin yaşı ile uyumlu olan bir mama seçmelisiniz.

Sağlık Durumu ve Kısırlık: Kısır kediler için kısır maması seçmeniz önemlidir. Bununla birlikte kedinizde çeşitli rahatsızlıklar bulunuyorsa, veterinerinizin tavsiyelerine uymalı ve kedinizin ihtiyaç duyduğu besin bileşenlerini almasını sağlamalısınız. Ek olarak, kedinizin kilo durumunu da göz önünde bulundurmalı, kedi mamasının kalorisini kontrol etmelisiniz.

Kalite: Kediler için üretilen mamalar kaliteli olmalıdır. Her daim en pahalı kedi maması, en kaliteli ürün değildir. Ekonomik kedi maması çeşitleri de kaliteli besin bileşenleri içerebilir. Bu nedenle tanınan ve bilinen bir kedi maması markasına yatırım yapmanız önemlidir.

Irk: Bazı kedi ırkları farklı besin bileşeni düzeyine ihtiyaç duyabilirler. Bu nedenle, kedinizin ırkı için uygun olan mamaları satın almalısınız.

Kuru Kedi Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler





Kuru kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Kediler zorunlu etoburlardır. Yani bir et proteini tüketmeleri gerekir ve köpekler de dahil olmak üzere diğer memelilerden daha yüksek toplam protein gereksinimleri vardır. Bu nedenle kuru kedi mamasının protein oranı yeterli miktarda olmalıdır.

Kediler, protein bileşeni dışında, onları optimal sağlıkta tutmak amacıyla, karbonhidratlar, yağlar, vitaminler, mineraller, yağ asitleri ve amino asitler de dahil olmak üzere çok çeşitli başka bileşenlere de ihtiyaç duyar. Bu yüzden kuru kedi maması besin bileşenleri bakımından zengin olmalıdır.

Kaliteli bir kuru kedi maması seçip seçmediğinizi anlamanın en iyi yolu, ürünün içerik listesine göz atmaktır. İnsan gıdaları gibi, öğeler orantılı ağırlık sırasına göre listelenmiştir. İçindekiler listesinde taze et veya balık ilk bileşen olarak yer almalı ve ikinci ve üçüncü bileşen olarak konsantre et bileşenleri olmalıdır.

Her kedi ebeveyni kedisinin parlak ve yumuşak tüylere sahip olmasını, uzun ve sağlıklı yaşam sürmesini ister.  Yüksek kaliteli bir kuru kedi maması, kedinizin içte ve dışta en iyi şekilde görünmesine ve hissetmesine yardımcı olacaktır. Yüksek kaliteli ilave malzemeler içeren kedi mamaları, eksiksiz ve dengeli beslenme sağlar. Bir kuru kedi mamasında olması gereken en önemli bileşenler arasında; somon yağı, keten tohumu, diyet lifi, hindiba kökü ekstresi, probiyotikler vb. yer alır.  

Açık Kedi Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler





Açık kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Birçok kedi açık kedi mamasını gün boyu atıştırmayı sever. Bu, açık kedi mamasını kedi ebeveynleri için uygun bir seçenek haline getirir. Daha besleyici ve yoğun beslenme olarak açık mamalar, sağlığı destekleyen maddeler içermelidir.

Açık kedi mamasının dokusu çok önemlidir. Çıtır çıtır açık mama, kedinizin diş sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

Önemli konulardan biri de açık mamanın taze olması gerektiğidir. Büyük paketlerden doldurulan açık kedi mamaları taze olmayabilir. Bu nedenle güvenilir petshop’lardan alım yapmalısınız. 

Konserve Kedi Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

                  

Konserve kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Bazı kediler tek bir yiyecek çeşidinde ısrar ederken, diğerleri kolayca sıkılır ve çeşitli yiyecekler onları yemeye teşvik eder. Konserve kedi maması alırken kedinizin tercihlerine uyumlu bir gıda seçmelisiniz.

Bol miktarda nem içeren konserve kedi mamaları, kedilerin ihtiyaç duyduğu hidrasyonu sağlar. Bu yüzden konserve mama seçerken nem oranına da odaklanmalısınız.

Satın alacağınız konserve kedi mamalarının son tüketim tarihine dikkat etmelisiniz.

Ödül Kedi Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Ödül kedi maması alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

Ödül kedi maması, fiziksel ve zihinsel sağlığı ve aktiviteyi sürdürmek için besinlerin doğru miktarını ve dengesini içermelidir.

Mama, kedinizin, sunulan yiyeceği tüketerek ihtiyaçlarını karşılamasına izin verecek kadar konsantre olmalıdır.

Bir ödül kedi maması, kedinizin sevdiği ve tüketmekten hoşlandığı besinler içermelidir.

Mama, kimyasal maddeler barındırmamalıdır.

Küçük parçalardan oluşan ödül mamaları, kedinizin tüketimini kolaylaştırır. Kedi dostunuz için en kaliteli ve zengin içerikli kedi mamalarını Pet Shop ZOO’da bulabilirsiniz.


 

kedi maması (kuru açık konserve ödül) alırken nelere dikkat edilmeli? denizli denizlimuhabir