Kedi Maması Seçerken Bilmeniz Gereken 5 Şey

TAKİP ET

Kedi maması seçerken bilmeniz gereken 5 şey nedir? konusunu ele aldığımız yazımızda kuru ve kedi konserve mamaları içeriklerinin neler olması gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Kedi maması seçerken bilmeniz gereken 5 şey nedir? konusunu ele aldığımız yazımızda  kuru ve kedi konserve mamaları içeriklerinin neler olması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Kedi Maması Nasıl Olmalı?

Kedi maması içerikleri, komplike besinlerden oluşur. Tek tip besinler, yüksek oranda ihtiyaç duyduğu faydalı bileşenlerden yoksun olmasına sebep olur. Bu yüzden kedi maması alırken göz önünde bulundurmanız gerekenleri küçümsemeyin.
 

İşte kedi maması seçerken bilmeniz gereken 5 şey:

Etiket: İster kuru kedi maması alın ister konserve kedi  maması ürünlerin etiketini okumayı ihmal etmeyin. Burada içeriğinde doğru beslenip beslenmeyeceği konusunda fikir sahibi olabileceğiniz birçok bilgiyi bulabilirsiniz. Öncelikle mamanın yavru kedi, yetişkin kedi veya ağırlıklı besin değerlerini görebilmenizi sağlar.  

Protein: Kediler yaradılış itibariyle tamamen etobur hayvanlar olduklarından, hayvansal proteinlere fazlasıyla ihtiyaç duyar. Aldığınız mamaların içerisindeki protein miktarını kontrol edin. Yaşlarına ve ihtiyaçlarına bağlı olarak en az %30 protein ihtiyacı duyacaklarını unutmayın.  

Malzemeler: Kedi mamalarının fiyatları, içerisinde bulunan malzemelere göre değişiklik gösterir. Gene de bir mamanın pahalı olması kaliteli olduğu manasına gelmez. Kediler, köpekler gibi yüksek karbonhidratlara ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle mamanın içeriğinde bulunan besin bileşenleri önemlidir. Besin miktarının yüksek derecede hayvansal ürünlerden elde edilmesi önemlidir. Kedilerin mamaya duyduğu ihtiyaç için kokunun mutlak bir yeri bulunur. Yüksek oranda yağlı mamalar, kediler için ilgi çekicidir.  

Kaynak: Merdiven altında üretilen mamalardan kesinlikle uzak durun. Denetimden geçen kurumsal mama markalarını tercih etmeniz, kedinizin sağlığı için önemlidir. Çünkü piyasada bulunan mamalar, belli bir standartları karşılamazsa satışına izin verilmez. Aldığınız ürünlerin bakanlık kontrolünden geçip geçmediğini araştırın. Bunun için güvendiğiniz petshoplardan alışveriş yapmayı ihmal etmeyin. 

Sindirilebilirlik: Kedinizin bir mamayı iştahla yemesi demek, kolay sindirebileceği manasına gelmez. Mama içeresindeki suni koruyucular ve yan ürünler, mamanın kalitesini belirleyen hususlardandır. Eğer besin değeri faydasız ve zararlıysa, kedinizin sindirim sistemindeki enzimler tarafından sindirilemez.  

Kedi konserve mamaları ya da kuru besinler alırken en fazla çeşidi en uygun fiyatlarla Türkiye’nin en iyi pet shop firmaları arasında yer alan UygunPetGross’ta bulabilirsiniz. 

 




 

kedi maması