KENTİN DEPREM RİSKİNİ AĞLAYARAK ANLATMIŞTI

TAKİP ET

Bilim Akademisi Üyesi ünlü deprembilimci Naci Görür, Denizli Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Denizli'de seminer verecek. Görür, Denizli'nin deprem riskini ve depreme dirençli hale getirilmesinin önemini anlatacak.

Bilim Akademisi Üyesi, jeolog ve deprem bilimci ünlü profesör Naci Görür, Denizli Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Denizli’de seminer verecek. ‘Depreme Dirençli Denizli’ başlığıyla gerçekleşecek seminer 4 Mart günü Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

DSO’dan yapılan yazılı açıklamada; “Denizli Sanayi Odası olarak, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun bilincinde ve şehrimizin olası tehlikeye karşı hazırlık durumunu her fırsatta değerlendirme amacındayız. Bu kapsamda ülkemizin yaşadığı 6 Şubat 2023 depremlerinin birinci yılını geride bırakırken ‘Depreme Dirençli Denizli’ seminerini düzenliyoruz.

 

Denizli, önemli deprem riski altında bulunan bir şehir... Tarih boyunca pek çok depremle karşılaştığının farkında; depreme dair bilincin artırılmasını, toplumsal sorumluluğu ve hazırlığı hiçbir zaman gündeminden düşürmemesi gereken bir şehir” ifadelerine yer verildi.

 

AĞLAYARAK ANLATMIŞTI

 

6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye’nin risk altında olan kentlerini sık sık gündeme getiren Görür, Bursa’da yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından çıktığı YouTube yayınında gözyaşlarını tutamamıştı. Görür Türkiye’de 18 kentin fay hattı üzerine kurulu olduğunu hatırlatmış, bu kentlerden birinin de Denizli olduğunu söylemişti. Görür saydığı 18 kentin kaderinin Kahramanmaraş ve Hatay gibi olacağını söylediği anda gözyaşlarına hakim olamamıştı. Görür bu kentlerle ilgili olarak; “Bu iller direkt fayın üstünde yaşıyor. Bunların altındaki faylar oldukça güçlü, Her kentte 7 ve üzeri deprem oluşturmaya kapasiteleri var. Orada deprem olursa zarar ve kayıp anormal derecede fazla olur” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Naci Görür Jeolog deprem risk haritası