Keskin: "Bu Fırsatı Kaçırmayın"

TAKİP ET

Keskin Mimarlık sahibi Ayşe Keskin, İmar barışından yararlanma süresinin tamamlanmasına az bir zaman kala vatandaşları uyardı.


İmar barışı başvuru süresinin 15 Haziran’da sona ereceğini hatırlatan Mimar Ayşe Keskin, “İmar Barışı’ndan siz de hala yararlanmadıysanız, hatırlatmak isteriz ki Son başvuru Tarihi 15 Haziran 2019.  Kısacası çok az bir süre kaldı.  Başvuru tarihinin sona ereceği bu süreçte, mağdur olmamanız adına imar barışı ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerini kaldıracak detaylardan ve yapmanız gereken işlemlerden kısaca bahsedelim.  Öncelikli olarak İmar Barışı, 31 Aralık 2017 öncesinde yapılmış ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıları kapsamaktadır. Sizin de 31 Aralık 2017 yılından önce yapılmış ruhsatsız yapınız var ise imar barışından yararlanabilirsiniz.  Diyelim ki binanızın yapı kullanma izin belgesi yani iskanı var fakat çatı veya bodrum katında imara aykırı ruhsatsız bir bağımsız bölümünüz bulunuyor. Sadece ruhsata aykırı olan bu bağımsız bölümleriniz için de imar barışından yararlanabilirsiniz ve yapı kayıt belgenizi alabilirsiniz” dedi.


           


NE FAYDASI VAR?”

Yapı Kayıt Belgesinin faydaları hakkında bilgi veren Keskin, “Yapı Kayıt Belgesi belediyelerce cezai işlem uygulanmış veya yıkım kararı çıkmış yapılara koruma kalkanı oluşturuyor diyebiliriz. Ayrıca yapı kayıt belgesi ile elektrik, doğalgaz, su aboneliği olmayan, yaptırmayan konutlarınıza,” işyerlerinize bu abonelikleri alabilirsiniz” diye konuştu.


          


“TEKNİK DESTEK ALIN”

İmar Barışından yararlanan ve Yapı Kayıt Belgesini alan yapılar için Tapu çıkarılabileceğini kaydeden Mimar Keskin, “İmar Barışından yararlanacak olan yapı veya bağımsız bölümünüz için e-devletten gerekli başvuru işlemleri tamamlandıktan ve yapı kayıt belgenizi aldıktan sonra tapu müdürlüklerine gerekli belgeler ile başvuru yapabilirsiniz.  Bu aşamada Tapu Müdürlükleri sizden mimari proje, zemin tespit tutanağı ve bazı gerekli evrakları  istemektedir.  İmar Barışı Başvurusu yapacak olan sizlere son bir uyarı olarak şunu söylemek isteriz. Başvurunuzu doğru yapabilmeniz, paranızın yanmaması ve işlemlerinizin sorunsuz sonuçlandırılabilmesi için teknik  destek almanız sizin yararınıza olacaktır” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Mesut Güler)