Kılıçdaroğlu Denizli programını yarıda kesti

TAKİP ET

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli programını yarıda kesmek zorunda olduğunu söyledi. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyonlar ilgili açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, 'Programlarını iptal edip Ankara'ya dönmek zorundayım. Meclis'i acilen toplamak gerekiyor, Montrö'ye bağlı kalınmalı." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'de Rusya'nın Ukrayna'nın Donbas bölgesine yönelik başlattığı askeri operasyonunu değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Akşama kadar Denizli'de olacaktım ama bu toplantıdan sonrakileri iptal etmek zorunda kaldım. Ankara'ya dönmek zorundayım” diyerek Denizli programını yarıda keseceğini açıkladı.

“TARİHİN BANA YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLAR VAR”

Kılıçdaroğlu, TBMM'nin acilen toplanması gerektiğini ifade ederek, "Toplantıya biraz geç katıldığımı biliyorum, bu nedenle hepinizden özür dilerim. Olağanüstü gelişmeler var. Ben bu olağanüstü gelişmeleri izlemek zorundayım. Tarihin bana yüklediği böyle bir sorumluluk var. İttifakı oluşturduğumuz, kader birliği yaptığımız genel başkanlarla da konuşmak zorundaydım." ifadelerini kullandı.

"ANKARA'YA DÖNMEK ZORUNDAYIM"

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Avrupa'nın göbeğinde nükleer güce sahip olan devletin bir başka ülkeye bir şekliyle girmiş olması, dünyanın bunu sadece seyretmiş olması hepimizin dikkatle izlemesi gereken bir tablodur.

Hükümeti 2019 yılından beri uyarıyorum. Hükümeti bir başka ülkeye bu kadar fazla bağımlı kılamazsınız diye. 2019- 2022, ben söyledim ben dinledim. Kitap çıkardık ki tarihe not düşelim.

Nükleer güce sahip bir ülke, nükleer güce sahip olmayan bir ülkeye askeri kuvvetlerini sokuyorve bütün dünya seyrediyor. Türkiye ne yapacak? Güvenlik Zirvesi toplanıyor. Akşama kadar Denizli'de olacaktım ama bu toplantıdan sonrakileri iptal etmek zorunda kaldım. Ankara'ya dönmek zorundayım."

3 PROGRAM İPTAL EDİLDİ!

Dün akşam saatlerinde Denizli’ye gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün saat 11:00’de STK’lar, muhtar ve kanaat önderleri ile bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu ilk olarak saat 13:30’da Merkezefendi Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin toplu açılış törenine katılacaktı.

Ardından saat 15:00’de Merkezefendi Kültür Merkezinde ‘Kadın Buluşmaları’na katılacak olan CHP lideri son olarak da saat 16:30’da Gençlik Buluşmaları kapsamında, Denizlili gençlerle buluşacaktı. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında savaş çanlarının çalmasıyla birlikte, programı yarıda kesmek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu’nun Denizli programıyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor.
 

Kemal Kılıçdaroğlu Denizli programı