Kilim Modelleri Evinize Şıklık Katacak

TAKİP ET

Dekorasyonunuza geleneksel ve etnik bir hava katmak istediğinizde akla gelen ilk unsurlardan biri de kilimlerdir. Genellikle zeminler, duvarlar ve hatta yastık kılıfları için kullanılır. Peki, bu halıların her birini özel ve eşsiz kılan halı motifi bizim için gerçekten ne ifade ediyor? Farklı desenlerle dokunan, yaşam alanlarımıza renk katan her halının hikâyesi farklıdır. Kilim modelleri farklı anlamlar içerir. Her türlü kilimin de farklı bir anlamı vardır.

Nazarlık Bulunan Kilim Modeli

Muska desenleri gibi nazar motifleri, yerini ve sahibini nazardan koruma düşüncesiyle halıya dokunur. Ayrıca halı ve kilimlerde bu açıdan nazardan korunmak için kullanılan bir diğer desen de göz desenleridir. Kilim modelleri tercih eden kişiler genellikle anlamına bakar. Geleneksel kilim ve kilimlerde sıklıkla bulunan artı ve çengel motifleri de aynı amaçla yapılmaktadır. Sizde evinize uygun modellere siteden ulaşabilirsiniz.

Küpe Sandık Ve Saç Bağları Bulunan Kilim Modelleri

Geçmişte genç kızların dileklerini halı ve kilimlere dokudukları söylenir. Kilim modelleri arasından gençlere hitap eden kilim modelidir. Evlenmek isteyen bir halı dokumacısını temsil eden küpe motifi, genç bir kızın dileklerini aile büyüklerine iletmesi için önemli bir semboldür. Göğüsler aynı zamanda genç kızlar için çeyiz göğüsleri anlamına gelir. Ayrıca saç tokası motifi açıkça evlenme arzusunu ifade etmektedir. https://www.madamecoco.com/kilimler/ sitesinden kilim modellerine ulaşabilirsiniz.
 

kilim model