Kısırlaştırılmış kedi maması nedir, ne zaman kullanılır?

TAKİP ET

Kediler bir yaşını doldurmadan yetişkinliğe geçen canlılardır. Kedinin türüne göre genellikle erişkinlik zamanı kedilerde 10 ay ile 12 ay arasındadır. Kediler erişkinliğe ulaştıklarında kısırlaştırılmaları sağlıkları için çok önemlidir.

Kediler, yaşlarına uygun kedi maması ile beslenmelidir. Kediniz 10 aydan küçükse ya da 10 – 12 aylık ise ve henüz kısırlaştırılmamışsa onu mutlaka yavru kedilere özel üretilen junior kuru ve yaş mamalarla beslemelisiniz. Kediniz 1 yaşını doldurmuşsa yetişkin kedi mamalarına geçiş yapma zamanı gelmiş demektir. Yetişkin kediniz kısırlık operasyonu olduysa mutlaka kısır kedi maması kullanmalısınız. Eğer kediniz 10 yaşını geçmişse artık ona yaşlı kedi maması vermeniz gerekir.

KISIR KEDİ MAMASI NE İŞE YARAR?

Kısır kedilere özel olarak üretilmiş mamalara kısırlaştırılmış kedi maması denmektedir. Bu mamaların formülü diğer mamalardan tamamen farklıdır. Yağ oranı diğer yetişkin kedi mamalarından daha düşük olan kısır kedi maması kısırlık operasyonundan sonra besin ihtiyaçları değişen kedilerin doğru beslenmesi için üretilmiştir. Kısırlık ameliyatı olmuş tüm kedilerde yeme isteğinin arttığı görülür. Bu fazla mama tüketme eğilimi, ameliyattan sonra metabolizmaları yavaşlayan kedilerde zamanla kilo artışına ve iç organların yağlanmasına neden olacağından kısır kedilerin tükettiği tüm mamaların yağ oranı ve kalori değerleri düşük olmalıdır. Kısırlaştırılmış kedi maması çeşitleri de light kedi maması gibi tüm bu koşulu karşılarlar.

Kısırlaştırılmış kediniz sadece kuru mama değil, yaş mama tüketmeye de devam etmek isteyecektir. Bu nedenle kısırlaştırılmış kedi maması sadece kuru mamaların tercih skalasında yer almaz. Üreticiler kısır kedilere özel yaş kedi maması çeşitleri ve kısır kedi ödül maması ile de kısır kedileri sevindirmektedirler. Kısırlaştırılmış yaş kedi maması ve kısır kedinizin severek tüketeceği konserve kedi mamaları birçok markada bulunmaktadır.

KISIRLAŞTIRILMIŞ KEDİLERE ÖZEL MAMALAR

Kedinizi en iyi ve en sağlıklı şekilde beslemeniz için kaliteli mamalar tercih etmeniz son derece önemlidir. Kısır kedilerde mama seçmek ise kedinin metabolizmasındaki bu büyük değişiklik nedeniyle çok daha özen isteyen bir konu haline gelir.
Kısır kedi maması seçerken kaliteli ve tanınmış markaları tercih etmeniz kedinizin sağlığı açısından avantajlı olacaktır. Kısır kedi sahiplerinin en çok tercih ettiği markalardan biri olan Pro Plan Kısırlaştırılmış Kedi Maması çeşitleri yüksek protein içermesi ve kilo alımını engellenmesi açısından çok tavsiye edilir.

Pro Plan Kısırlaştırılmış Kedi Maması tavuklu, hindili, somonlu ve okyanus balıklı seçenekleri ile kuru ve konserve mamalarını petihtiyac.com’dan indirimli olarak alabilirsiniz. Kısır kedilerin göz ve kalp sağlığını koruyan ve rahat sindirilebilen Hills Science Plan kuru mamaları tuna balıklı, ördekli ve tavuklu farklı lezzetleri ile tavuklu, alabalıklı, hindili ve somonlu içeriklere sahip yaş kedi maması çeşitleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Kedilerin lezzetinden vazgeçemedikleri Royal Canin markasında da kısır kedi kuru mamaları bulunmakta. Kısır kedilerin böbrek sağlığını koruyan Royal Canin kısır kedi mamaları düşük yağ ve yüksek lif içeriyor. Royal Canin mamaların kısır kedilere özel konserve mamaları da bulunmakta.
Tahıllı ve tahılsız mama seçenekleri ve nar, yaban mersini gibi meyvelerle çeşitlendirilmiş kuru mamaları ile ünlü olan İtalyan markası N&D kısır kedi mamalarına bıldırcın ve ringa balığı farklı tatlar eklemiştir. N&D kısır kedi mamalarını da kedinize gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

Acana, Pro Line, Cat Chow, Brit Care, Pro Choice, Felicia, Refleks, Trendline, Whiskas, ve Profine ile daha birçok ünlü markanın kısırlaştırılmış kedi maması çeşitlerini petihtiyac.com adresinden indirimli olarak edinebilirsiniz.
 

kisirlaştirilmiş kedi̇ mamasi nedi̇r ne zaman kullanilir? denizlimuhabir