"KIYAK MAAŞLARA SON VERİN!"

TAKİP ET

CHP Milletvekili Melike Basmacı, KİT'lerde görevlendirilen bürokratlara ödenen maaşlara dikkat çekti:Yılda 200 milyon lira zarar eden şeker fabrikasında valiye, müsteşara kıyak maaş bağlanması TBMM KİT komisyonu üyelerinin tepkisine neden oldu.

 CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “Torpilli bürokratlar, hiç alakaları olmayan, toplantılarına bile katılmadıkları kamu kurumlarının yönetimlerinde yer alarak,  her ay yüklü maaş alıyor.” dedi.

TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, her ay 200 milyon lira zarar eden Türkiye Şeker Fabrikalarının yönetimine yazılan kamu görevlilerinin devleti soymaya devam ettiğini söyledi. 

Basmacı: “İktidara yakın duran bürokratlar, ekstra gelir elde ediyor. Kararnamesiz atanan yönetim kurulu üyeleri, siyasiler için önemli bir koz. Bakanlar gözüne giren veya yakınındaki bürokratı yönetim kurulu üyeliğiyle ödüllendiriyor. Kamu kurumlarından huzur hakkı ödetiyor.  CHP olarak yetim hakkının takipçisiyiz.” İfadesini kullandı.

Komisyon üyesi CHP Milletvekili Yazmalı Efe Melike Basmacı: “Komisyon toplantısında Türkiye Şeker Fabrikaları’nın hesaplarının görüşülmesi sırasında Atatürk Dil Tarih Yüksek Kurumu başkanı, Sağlık Bakanlığı müsteşarı, Artvin valisi ve Başbakanlık müsteşar yardımcısının şirket yönetim kurulu üyesi olarak yer aldığını saptadık. Şimdi ben bakıyorum Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’nda çalışıp buradaki yönetim kurulu toplantılarına giren var. Daha enteresanı, tüm Artvinlilerden özür diliyorum, sayın Artvin valisinin ne işi var Şeker’de?” diye sordu.

Zarar eden kurumlardandan maaş alan yönetim kurulu üyelerini tek tek incelediğini ifade eden Basmacı, “Buralarda görevli, bürokratlarımızın konuyla hiçbir alakası yok. Ama, uzun zamandır buralardan bir ek gelirleri var.” diyerek haksız yapılan ödemelere dikkat çekti.