Konuk öğrenciler Denizli'ye hayran kaldı

TAKİP ET

Denizli'de Nevzat Karalp Anadolu Lisesiroper Relationships: online and offline adlı Erasmus + projesi kapsamında dört okuldan 8 öğretmen 15 öğrenci toplam 23 yabancı misafiri konuk etti. Misafir öğrencilere Denizli'nin tarihi ve doğal güzellikleri anlatıldı, eğitim sistemiyle ilgili bilgi verildi, yöresel oyunlarla, Hacıvat Karagöz oyunları ve gölge oyunu seyrettirildi.

Denizli’de Nevzat Karalp Anadolu Lisesi Proper Relationships: online and offline adlı Erasmus + projesi kapsamında bir hafta boyunca İtalya’dan " ITCG Ferrucio Niccolini", İspanya’dan " Fundacion Escuela Teresiana-Pare Enric d'Osso" Romanya’dan " Liceul Teoretic Constantin Serban" Polonya’dan " Regionalne Centrum Edukacji Zawodowej W Bilgoraju" okullardan 8 öğretmen 15 öğrenci toplamda 23 misafiri ağırladı.

Proje kapsamında yabancı öğretmen, öğrenci ve Denizlili öğrencilere dijital ayak izi, siber güvenliğin temel terminolojisi ve kimlik avı saldırısı konularında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Şahin tarafından seminer verildi.

Seminerin ardından yabancı öğrenci ve öğretmenler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynadı. Nevzat Karalp Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Hacivat Karagöz gölge oyunu da büyük beğeni topladı. Okul Müdürü Kadir Bozdeveci "Avrupa Birliği destekli bu tür projelerin hem öğrenci hem de öğretmenlerin kişisel ve sosyal gelişimleri için önemli bir fırsat, bir haftalık süreçte Avrupalı paydaşlarımız hem okulumuzun atmosferini gözlemlediler hem de Türk Eğitim sisteminde müfredatlar arası işbirliği ile aktivitelere aktif bir şekilde katıldılar.

Öğrencilerimiz konuk öğrencilerimizle birlikte çok güzel vakit geçirdiler. Projenin olumlu yanlarını görmeye devam edeceğiz" dedi.
 

Nevzat Karaalp Lisesi Erasmus