Kredi Kartı Nedir? En Avantajlı Kredi Kartı Çeşitleri Nelerdir?

TAKİP ET

İnsanlar, günlük hayatlarında alışverişlerini gerçekleştirmek veya ihtiyaçlarını karşılamak için belirli ihtiyaç dönemlerinde finansal çözümlere ihtiyaç duyabilirler. Bankalar tarafından müşteriler için sağlanan en popüler finansal çözümlerden biri olan kredi kartı ise halihazırda pek çok banka müşterisinin kullandığı bir ürün olarak ön plana çıkar.

İnsanlar, günlük hayatlarında alışverişlerini gerçekleştirmek veya ihtiyaçlarını karşılamak için belirli ihtiyaç dönemlerinde finansal çözümlere ihtiyaç duyabilirler. Bankalar tarafından müşteriler için sağlanan en popüler finansal çözümlerden biri olan kredi kartı ise halihazırda pek çok banka müşterisinin kullandığı bir ürün olarak ön plana çıkar. Kredi kartı kullanmaya yeni başlayan ya da kredi kartı kullanmayı düşünen müşterilerin zihninde ise kredi kartı nedir nasıl kullanılır gibi soru işaretleri oluşabilir. Eğer siz de kredi kartı hakkında bilgi sahibi olmak ve kredi kartı çeşitlerinin özelliklerini öğrenmek istiyorsanız gelin, konu hakkındaki ayrıntıları birlikte inceleyelim.

 

Kredi Kartı Nedir?

 

Günümüzde pek çok insan tarafından ilgi gösterilen kredi kartları, banka müşterileri için alışveriş sırasındaki ödemelerini gerçekleştirmeleri ya da nakit avans imkânı ile nakit para çekebilmeleri amacıyla sağlanan ve belirli limitler ölçüsünde sunulan ürünlerdir.

 

Fiziki olarak banka kartları ile benzerlik taşıyan kredi kartları, işleyiş olarak farklı bir niteliğe sahiptir. Kredi kartı müşterisi iseniz, kartınıza tanımlanan limit dahilinde harcama gerçekleştirerek üye işyerlerinde çeşitli ayrıcalıklardan ve taksit olanaklarından yararlanabilirsiniz. Kredi kartınız ile yaptığınız harcamalar, aylık olarak faturalandırılır ve ekstre olarak size sunulur. Kredi kartı borcunuzu düzenli biçimde ve tam olarak ödediğiniz takdirde ise herhangi bir şekilde faiz ödemek durumunda kalmadan kullanımınıza devam edebilirsiniz.

 

Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 

Kredi kartı kullanımı, müşteriler için pek çok avantajı beraberinde getirir. Siz de Garanti BBVA kredi kartlarını kullanarak ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İşte kredi kartı kullanmanın ön plana çıkan avantajları:

 

Kullanım olarak son derece pratik, hızlı ve güvenlidir. Nakit para taşımak zorunda kalmadan şeffafbir biçimde alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bütçenize göre daha esnek harcama yapmanıza olanak tanır. Mevcuttaki nakit varlığınızı aşan ihtiyaçlarınızı gidermeniz için çözüm odaklı ve güvenli bir ürün olarak ön plana çıkar.

 

Düzenli kullanım ve düzenli borç ödemeniz sayesinde Bonus puanlar kazanmanızı ve bu haklarınızı üye işyerlerinde kullanmanızı sağlar. Düzenli kullanım ve ödeme çerçevesinde faiz uygulaması olmadığı için uzun vadede kazançlı bir kullanım deneyimi sağlar.

 

Acil nakit ihtiyacında hızlı bir şekilde nakit avans çekmenizi sağlar. Ayrıca nakit avans çekimlerinizi de kartlar üzerinden yapılan harcamalardaki gibi taksitlendirebilirsiniz.

 

Kredi Kartı Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

 

Kredi kartı çeşitleri; kullanım amacına ve niteliklerine göre farklılık gösterebilir. Kredi kartı çeşitleri ve özellikleri ise aşağıdaki şekildedir:

 

Sanal Kredi Kartı Nedir?

 

Garanti BBVA Bonus Sanal Kart, internetten alışveriş yapmak isterken kendini daha güvende hissetmek isteyen müşteriler için öne çıkan bir seçenektir. Tamamen dijital ortamda üretilen Sanal Kredi Kartı, belirlediğiniz limit ölçüsünde alışveriş imkânı sağlar. Böylelikle, sanal kartınızdan kontrolünüz dışında bir harcama yapılması mümkün olmaz.

 

Ticari Kredi Kartı nedir?

 

Garanti BBVA tarafından ticari müşteriler için sunulan Garanti BBVA Ticari Kredi Kartı, şirket adına yapılan harcamaların şeffaf ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Pek çok marka ile işbirliği halinde olan Garanti BBVA Ticari Kredi Kartı ürünleri ile siz de şirketiniz için güvenli ve itibarlı çözümlerden yararlanabilirsiniz.

 

Teminatlı Kredi Kartı nedir?

 

Teminatlı kredi kartı, ödeme düzensizliği nedeniyle kredi notu düşük olan ve mevcut koşullarda kredi kartı başvuruları reddedilen müşteriler için sunulan ve limiti teminat olarak alınan bir hesaba bağlanan kredi kartıdır. Teminatlı kartlar için bağlanan hesaplar, vadeli mevduat hesabında ya da bloke edilmiş banka hesaplarında tutulur.

 

Ek Kredi Kartı nedir?

 

Mevcut Garanti BBVA Bonus Kredi Kartına bağlı olarak çıkarılan, esas kartın limiti ölçüsünde limit belirlenebilen ve hesap özeti olarak da esas karta bağlı olan fiziki kredi kartlarına Ek Kredi Kartı denir.

 

Sözleşmeli Kredi Kartı nedir?

 

Sözleşmeli kredi kartı, Garanti BBVA ile çeşitli markalar arasında kurulan iş birlikleri kapsamında sunulan ve müşterilere ayrıcalıklar sağlayan bir finansal üründür. Sözleşmeli kredi kartı başvurusu yaparak söz konusu markanın ürün ve hizmetlerinden avantajlı biçimde alışveriş yapabilir; taksit, bonus gibi çeşitli ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

 

Siz de hemen Garanti BBVA kredi kartı başvurusu ile ihtiyaçlarınız ölçüsünde size en uygun kredi kartı hizmetinden yararlanabilirsiniz. Eğer kredi kartı kullanırken Garanti BBVA ayrıcalıklarından ve çok sayıdaki üye iş yerlerindeki kampanyalardan yararlanmak istiyorsanız, sizler de Garanti BBVA web sitesi, Garanti BBVA Mobil veya Garanti BBVA İnternet Bankacılığı üzerinden kredi kartı başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

 

kredi kartları banka kartları