Kuduz Paniği! Mahalle Karantinaya Alındı

TAKİP ET

Denizli'nin Bekilli İlçesine bağlı Gömçe mahallesinde Şener Ağaç isimli kişiye ait besihanede bulunan bir büyükbaş hayvanda kuduz olduğu tespit edildi.

 HABER MERKEZİ 
 

 Bekilli'nin Gömçe mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Şener Ağaç isimli vatandaşın besihanesinde meydana gelen kuduz vakasının ardından Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı. Ekipler ilk iş olarak mahalleyi karantinaya aldılar.
 
Edinilen bilgiye göre Şener Ağaç'a ait besihanedeki büyükbaş hayvanın saldırgan hareketler göstermesi üzerine bölgede vetinerlik yapan Sadık Kılıçarslan'a haber verildi. Besihane'ye gelen Veteriner Kılıçarslan yaptığı ilk tedavinin ardından hayvanda kuduz virüsü bulunduğunu tespit etti.
 
Bu durumun ardından Bekilli Tarım ve Orman Müdürlüğüne konu bildirildi ve Müdürlüğe bağlı ekipler olay yerine sevk edidli. Bölgeye gelen ekipler ilk iş olarak bölgeyi karantina altına aldılar. Bu durumun üstüne çevrede yaşayan vatandaşlarında sağlık durumlarının netlik kazanması için kontrolden geçmelerini talep ettiler. Ekipler çalışmalarına devam ediyor.
 

denizli bekilli kuduz karantina kuduz karantinası ilçe karantina altında