KURAKLIK GÖLÜ KURUTTU

TAKİP ET

Denizli Acıpayam'da doğal güzellikleri ile ünlü Uçarı Gölü kuruyır. Yağışların az olması nedeniyle kurumaya yüz tutan gölet için vatandaşlar yardım bekliyor.

Acıpayam Belediyesi tarafından bir kaç yıl önce çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları tamamlanan, doğal güzelliği ile Denizlili vatandaşların uğrak mekanı olan Uçarı Gölü kurumaya yüz tuttu. Yerli ve yabancı pek çok fotoğrafçının gözde mekanı olan Denizli'ye 60 kilometre uzaklıktaki göl, bu sene fazla yağış olmaması ve bir tarım işletmesine ait sondaj kuyuları nedeniyle kuruyor.



ACIPAYAM BELEDİYESİ OLAYA EL ATTI

Acıpayam Belediyesi tarafından vatandaşların çevresinde dinlenebilmesi için işletme de kurulan gölün kurumasına karşın belediye tarafından Devlet Su İşleri'ne belediye adına sondaj kuyusu açılması için başvuru yapıldı. Açılacak olan sondaj kuyusu ile Uçarı Gölü'ne yeniden su takviyesi yapılarak gölün eski halinde döndürülmesi planlanıyor. Yaklaşık 10 gün önce yapılan başvurunun ise bu hafta sonuçlanması bekleniyor.

denizli acıpayam uçarı köyü uçarı gölü acıpayam belediyesi kuraklık sondaj su kuyusu denizlimuhabir denizli haberleri muhabir