KURBANLIK FİYATLARI EL YAKIYOR

TAKİP ET

Kurban Bayramına 3 gün kala kurbanlık fiyatları da belirmeye başladı. Besiciler fiyatların geçen seneye nazaran biraz pahalı olduğunu, bunun da artan yem maliyetlerinden kaynaklandığını söylediler.

Ege bölgesinin en büyük canlı hayvan pazarı olan Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Hayvan üreticileri bu yıl yem fiyatlarında yaşanan artışın kurbanlıklara yansıdığını, bu nedenle fiyatların geçen seneye göre biraz daha pahalı olduğunu söylediler.

 

Şuanda fiyatların küçükbaşlarda 1.750 TL’den başlayarak 3.500 TL’ye kadar çıktığını ifade ettiler.

YEM  FİYATLARI KURBANLIKLARA YANSIDI

Çardak ilçesi Çaltı köyünden 50 tane koyunn getiren Üzeyir Ülkem bu sene hayvanların pahalı olmasını arpa ve yem fiyatlarına bağladı. Besici Üzeyir Ülkem “geçen sene 85 kilo olan koyunu 1.600 TL den vermiştik ama bu sene aynı kilodaki koyunu 2000  2.200TL. arası satıyoruz. Yem fiyatları yüksek olunca bize de maliyeti yüksek oluyor bayrama 3 gün kaldı müşterilerimizi bekliyoruz” dedi.

MALİYETLER BELİMİZİ BÜKTÜ

Denizli-Bozburun mahallesinde besicilik yapan ve hayvanlarını Hayvan pazarına getiren  Mehmet Karlıoğlu da “elimizde 100 kilonun altında hayvan yok. 100 ila 130 kilo arasında koçlarımız var.  Tamamen kendi besimiz olan koyunlarımıza alıcılarını bekliyoruz. “ diye konuşurken, geçen yıl ile bu yıl kurbanlıklar arasındaki fiyat kıyaslamasını da yaparak “Bu sene yem fiyatları çok fazla artış gösterdi. Geçen yıl 1800-2000 TL  olan koyunlarımızı bu sene 2,600 ila 3000 lira arası satmaya çalışıyoruz. Maliyetler belimizi büķüyor. Bizler besici olarak bu fiyatların yüksek oluşunu yem maliyetlerinden kaynaklı olduğunu anlatıyoruz.  Çok fazla kâr etmeden vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

PAZARA İLGİ AZ

Öte yandan kurban pazarında, müşterilerin azlığı da gözlerden kaçmadı. Besiciler bu sene anormal şekilde bir durgunluğun yaşandığını belirtirken, alıcıların arefe ve bayramın 1. günü bir nebze olsun kıpırdama göstereceğini umuyor.

denizli ticaret borsası canlı hayvan pazarı kurban bayramı denizlide kurbanlık satışları