Kurumlar vergisi kanun teklifini değerlendirdi

TAKİP ET

Denizli Genç İşadamları derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan URHAN, TBMM'ne sunulan yeni kurumlar vergisi kanun teklifini değerlendirdi.

Urhan, TBMM’ne sunulan kanun teklifinin iş dünyasında rahatsızlık uyandırdığını ifade ederek, “ Covid-19 döneminde vergi oranlarının düşürüleceğini umarken, böyle bir artış iş dünyasının moralini bozmuştur” dedi.

DEGİAD Başkanı Urhan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz Cuma günü TBMM’ye sunulan kanun teklifinde Kurumlar Vergisi oranının 2021 yılı için yüzde 20’den yüzde 25’e çıkarılması istenmiştir. 2017 yılında çıkarılan bir kanun ile 3 yıl için geçici olarak yüzde 20’den 22’ye çıkarılan bu oranın 2021’de tekrar yüzde 20’ye indirilmesi gerekirken yüzde 25’e çıkarılmasının teklif edilmesi iş dünyasında büyük rahatsızlık oluşturmaktadır.
 
İlk geçici vergi döneminin tamamlandıktan sonra geriye yönelik yapılan kanun değişikliği bir çok anlaşmazlığa sebep olacak ve yasanın geriye yürümesi anlamına gelecektir. Verginin hukuki güvenliği ilkesine aykırı olan dönem ortasındaki bu değişiklik yerli ve yabancı yatırımlar için de maalesef güvensiz bir ortam oluşturacak, yatırımların azalmasına sebep olacaktır.
 
Söz konusu vergi artışı, hali hazırda çok düzgün olmayan vergi adaletini ve vergi dengesini daha da bozarak mükelleflerin yatırım cesaretini kıracaktır. Bu artış devletin vergi gelirlerinin artmasına değil bilakis azalmasına sebep olabilecek ani ve tehlikeli bir uygulamadır.
 
DEGİAD olarak bizler; içinde bulunduğumuz Covid-19 döneminde vergi oranlarının düşürüleceğini umarken, böyle bir artış ile karşılaşmanın iş dünyası adına moral bozucu bir karar olduğunu önemle belirtmek isteriz.
 
Bu zamanlaması doğru olmayan artıştan vazgeçilmesini umarak milletimize ve tüm dünyaya sağlıklı, mutlu günler diliyoruz.”

 

denizli genç i̇şadamları derneği başkanı hakan urhan degiad kanun teklifi vergi artışı kurumlar vergisi denizli denizlimuhabir