Kuzugöbeği avcıları da dağa çıktı

TAKİP ET

Haziran ayına gireceğimiz Mayıs ayının son günlerinde süren yağışlı hava nedeniyle sıcaklıklar gece 6, gündüz 10 derece arasında seyrediyor,

Kış Geri Geldi

3 gündür soğuk ve yağışlı havanın etkisi ile kışlık paltolar  dolaplardan çıktı,  şemşiyeler raflardan tekrardan indi.  Bu nedenle Çameli’de soba ve kaloriferler tekrar ateşlendi.

Çameli’de dün akşam hissedilir bir şekilde soğuk olduğu için sobaları yakmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, “10 gündür sıcak havanın etkisindeydik dün hava sıcaklığında sert bir düşüş yaşandı. O nedenle  hava oldukça soğuk ve yağışlı. Küçük çocukları ve hastaları olan aileler özellikle sobaları yakmaya başladı.  Sobaları ve kaloriferleri yanmayan vatandaşlar ise elektrikli ısıtıcılar ile idare ediyor” dediler.

Yaz geldi diye sobaları kaldıran Çameli'liler ise, ısınmak için sobaları tekrar kurarak ısınmaya çalışıyorlar.
Yağmur yağınca ortaya çıktı

Çameli’de yağışların da etkisiyle doğada nadir bulunan  'kuzugöbeği' de çıkmaya başladı. Kuzugöbeği’ni toplayan bazı şanslı vatandaşlar kilosunu 400 liradan satmaya başladı.

Mantarların içerisinde önemli bir yere sahip olan kuzugöbeği mantarı fiyatıyla da ayrıcalıklı bir mantar.
 Avrupa ülkelerinde de sevilerek tüketilen mantar ayrıca Tıpta kullanılmaktadır."

Denizli’nin ilçeleri ve Çameli gibi ilçelerde ek gelir kapısı haline gelen kuzugöbeği mantarının kurusu da pahalı fiyatlara alıcı buluyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa’ya tüccarlar vasıtası ile gönderilmeye başlanan kurutulmuş kuzu göbeği mantarının fiyatının 900-1400 TL’yi bulduğu öğrenildi.

 

çameli soba kuzugöbeği soğuk