"Lânetlik hususlardan niye rahatsız oldunuz ki?"

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf Sen Denizli Şube Başkanı  Mehmet ÇOBAN, Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunan İHD'nin yanlış yaptığını söyledi.

Yanlış yapanlara doğruları göstermek Türk Diyanet Vakıf Sen’in görevi olduğunu da ifade eden Çoban; İHH yetkililerine “Diyanet işleri Başkanı'mız Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın Cuma günü irat etmiş olduğu hutbesinde bahsettiği lânetlik hususlardan niye rahatsız oldunuz ki? “ diye sordu.

 İHD’nın suç duyurusunda bulunmakla safını belli ettiğini de kaydeden Türk Diyanet Vakıf Sen Denizli Şube Başkanı  Mehmet ÇOBAN, açıklamasına şöyle devam etti.

“Yanlış yapanlara doğruları göstermek ilkeli ve omurgalı sendikaların işidir.
Dün, bugün ve yarın bizim, yani TÜRK DİYANET VAKIF-SEN'in işidir, görevidir.

Sözüm ona İHD (İnsan Hakları Derneğine)  üstüne basa basa doğru yolu biz öğreteceğiz.
Zaten haksızı, ayan beyan yanlışı savunan bir sivil toplum örgütüne hak savunucusu denmez, denemez. Yüce Dinimiz İslam'ın, Kutsal Kitabımız Kur'an'ın emir ve yasaklarını söyleyen DİB Başkanı Sayın Ali ERBAŞ hakkında suç duyurusunda bulunan İHD ( İnsan Hakları Derneğinin) safı açıkça belli olmuştur.

Diyanet işleri Başkanı'mız Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın Cuma günü irat etmiş olduğu hutbesinde bahsettiği lânetlik hususlardan niye rahatsız oldunuz ki.

Kur’an-ı Kerîm'in 1400 yıl evvel lanetlediği hususu, bu gün Kur’an’dan hatırlatan Diyanet Işleri Başkanı'nın sözlerinden rahatsız olmak, 1400 sene evvelki yerde durmak demektir. O gün lanetlenenlerle bu gün aynı yerde durmak, ne kadar 21. yüzyıl çağdaşlığı olabilir.

İşte O sözde hak arayan acizlerin safı Yüce Dinimiz İslam ve Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim karşıtlığı ve düşmanlığıdır. İHD açıkça  helal'in güzelin değil, haram'ın yanlışın savunuculuğunu yapmaktadır.
Bunun başka izahı olamaz, olsa da biz kabul etmiyoruz. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Pof. Dr. Ali ERBAŞ'ın Cuma günü hutbede söylemiş olduğu dinimizin emirlerini ifade eden, öğütleyen sözlerini sonuna kadar destekliyoruz. Dün, bugün ve yarın Teşkilatımız, meslektaşlarımız ve değerli başkanımızın, hakkın ve hakikatin yanındayız.

İHD'de diyoruz ki doğruya yanlış denilmez.  Aslında siz Diyanet İşleri Başkanı hakkında değil, Yüce Dinimiz İslam'ın emirleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş durumdasınız.
 Batsın sizin hak savunuculuğunuz.”

Haber merkezi
 

türk diyanet vakıf sen denizli Şube başkanı  mehmet Çoban denizli denizlimuhabir diyanet işleri başkanı ali erbaş ihd