LAFOT'TAN "KIRMIZI" KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ

TAKİP ET

Uzun süre önce Denizli il merkezinde Fotoğrafa gönül verenlerin bir araya gelerek kurduğu LAODİKYA FOTOĞRAF TOPLULUĞU (LAFOT) 2019 yılının ilk sergisini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde (bugün) Denizli BB Turan Bahadır Sergi Salonu'nda açıyor.

Topluluğun sergi konusu bu kez KIRMIZI olarak belirlendi. Serginin açılış gününün Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne rastlaması nedeniyle; kadına şiddet ve kadın istismarına dikkat çekmeyi de amaçlar nitelikte kurgulandı.

           

Sergi 8 Mart 2019 Cuma akşamı saat 17.30’da açılacak ve 14 Mart 2019 Perşembe gününe kadar açık kalacak.

          


LAFOT mensubu 37 fotoğrafçının 65 eserinin yer alacağı sergide Denizli ve çevresi ile ülkemizin değişik coğrafyalarından ve ayrıca dünyanın farklı yerlerinden de insan manzaraları, doğa görüntüleri yer alacak.

          


LAFOT Temsilcisi Zeki Akakça,"LAFOT 2018 yılında açtığı sergide KADIN konulu çalışmalara yer vermiş ve bu sergiyi Muğla - Marmaris ilçesi ile Uşak il merkezine de taşımıştır. Topluluk bu sergiyi de şehir dışına taşıyarak başka bölgeler ve illerde de sergilemeyi amaçlamaktadır. Sergide eseri yer alan fotoğrafçılar toplumun farklı katmanlarından ve farklı yaş gruplarından olduğu için bakış açısı ve konuları da farklılık içermektedir. Bu sergi ile topluluk;  Fotoğrafı ulaşılamaz olmaktan çıkarıp, sevdirmek ve herkesin fotoğraf çekerek zamana not düşebileceğini göstermek istemektedir. Çünkü fotoğraf belge, bilgi ve kanıttır. Bu üç değer estetik ile buluşturulup fotoğrafçı tarafından yorumlandığında ise sanat ortaya çıkmaktadır.Denizli’de fotoğrafa merakı olan fotoğrafı seven herkesi KIRMIZI fotoğraf sergisini izlemeye davet ediyoruz. Sergi 9 ve 10 Mart 2019 Cumartesi –Pazar günleri de ziyarete açık olacaktır."dedi.