LinkedIn Üzerinde Profesyonel Network Oluşturun

TAKİP ET

Oyun Geliştiricileri İçin LinkedIn Pazarlama Stratejileri: Güçlü Bir Profesyonel Network Oluşturun

Meta Title

LinkedIn Üzerinde Profesyonel Network Oluşturun

Meta Desc.

Pazarlama stratejilerimizi kullanarak LinkedIn üzerinde güçlü bir profesyonel network oluşturun ve kalabalığın içinden sıyrılarak dikkat çekin.


Oyun Geliştiricileri İçin LinkedIn Pazarlama Stratejileri: Güçlü Bir Profesyonel Network Oluşturun

LinkedIn platformunda 59 milyondan fazla şirket kayıtlı ve sitenin neredeyse 875 milyon üyesi bulunuyor. Üyeler, 7Slots gibi firmalardan global şirketlere kadar farklı büyüklükte işletmeler ve profesyonellerde oluşuyor. Bu kalabalığın içinde bir oyun geliştiricisi olarak öne çıkmak istiyorsanız, iyi bir LinkedIn pazarlama stratejisine ihtiyacınız olacak. LinkedIn, diğer sosyal platformlardan çok daha farklı ve etkili bir strateji oluşturmak, hem planlama hem de azim gerektiriyor. Aşağıda, bunu yapabilmenize yardımcı olacak ipuçları paylaşıyoruz. 

 

LinkedIn pazarlama stratejisi nedir?

LinkedIn pazarlama stratejisi, belirli pazarlama hedeflerine ulaşmak için LinkedIn'i nasıl kullanacağınızı belirler. Burada pazarladığınız şey, bir oyun geliştiricisi olarak kendi yeteneklerinizdir. Böyle bir plan, sektörünüze uygun kişilerle bağlantı kurmaktan profil sayfanızı uygun şekilde düzenlemeye kadar pek çok şey içerebilir. 

LinkedIn pazarlama ipuçları

Etkili bir LinkedIn pazarlama stratejisi oluşturmak istiyorsanız, sizin için faydalı olacak bazı ipuçlarını aşağıda paylaşıyoruz:

Kendinizde net hedefler belirleyin

Herhangi bir pazarlama planının ilk adımı, neyi başarmak istediğinizi bulmaktır. LinkedIn'de hangi hedeflere ulaşmak istiyorsunuz? Üyelerinin LinkedIn'i kullanma biçimleri, diğer sosyal ağlardan önemli ölçüde farklıdır. Hootsuite tarafından yapılan bir araştırma, LinkedIn’in en çok şu amaçlar için kullanıldığını göstermektedir: 

 

Haberleri ve güncel olayları takip etme: %29,2

Markaları ve ürünleri takip etme veya araştırma: %26,9

Fotoğraf veya video yayınlama veya paylaşma: %17,7

Arkadaşlar ile aile üyelerine mesaj gönderme: %14,6

Komik veya eğlenceli içerik arama: %13,8

 

Bunlar, LinkedIn strateji hedeflerinizi planlarken göz önünde bulundurmanız gereken önemli bilgilerdir. Bir oyun geliştiricisi olarak kendi yeteneklerinizi pazarladığınız için, LinkedIn’i bir işe bulma platformu gibi kullanacaksınız demektir. Dolayısıyla, profil sayfanızda sektörünüze dair haberler ve güncel olaylar paylaşarak başlayabilirsiniz. Aynı şekilde, sektörünüze dair markaları ve diğer profesyonelleri takip etmeli, görsel öğeler içeren gönderiler paylaşmalısınız.

 

LinkedIn sayfanızdan en iyi şekilde yararlanın

 

Amacınız ne olursa olsun, ilgili tüm sekme ve bölümlerin dolu olduğu eksiksiz bir LinkedIn profil sayfanız olduğundan emin olun. LinkedIn verileri, tamamlanmış sayfaların haftalık %30 daha fazla görüntülendiğini gösteriyor. Profil içeriğinizin eskimesine izin vermeyin: LinkedIn bile kapak resminizi yılda en az iki kez güncellemenizi öneriyor.

 

Performansınızı takip edin ve iyileştirin

 

Hedef kitlenizin ilgisini çekecek içerik türleri üzerinde çalışın. Paylaştıklarınızın ne kadar ilgi çektiğini platformun analitik özelliklerini kullanarak kolayca görebilirsiniz. Kitlenizi daha iyi anlamaya başladığınızda, onlarda en çok etkili olacak içerik türleri hakkında da daha iyi bir fikir edineceksiniz. LinkedIn içeriğinizin analitiklerini takip etmek, size önemli veriler sağlar: LinkedIn pazarlama stratejinizi geliştirmek için bunları uygulayın.

 

LinkedIn üzerinden satış yapmayın

 

LinkedIn, ticaret yapılacak bir platform değildir. Yani hizmetlerinizi doğrudan LinkedIn üzerinden satmayın. Bunun yerine, potansiyel müşterileri CV’nizin ve hakkınızda detaylı bilgilerin bulunduğu diğer platformlara (örneğin UpWork ve Fiverr) yönlendirin. LinkedIn, satışla sonuçlanacak ilişkiler ve bağlantılar kurmak için mükemmel bir platformdur, ancak doğrudan satış yapılacak bir yer değildir. İlişkiler, bağlantılar ve güvenilirlik oluşturmaya odaklanın. Bir iş fırsatı gördüğünüzde elbette başvurabilirsiniz, ancak LinkedIn’i kendinizi pazarladığınız bir platform olarak görmek ve “pazarlama” ile “satış” işlemleri için farklı platformlar kullanmak çok daha iyi olacaktır. 

 

Topluluğa katılın

 

LinkedIn üzerindeki amacınız satış ile sonuçlanacak bir repütasyon oluşturmak olmalıdır. Yorumlara yanıt vermek ve sohbete katılmak ise, bu itibarı oluşturmanın önemli bir parçasıdır. Topluluğa katılmak için fırsatlar arayın. Örneğin, meslektaşlarınızı ve bağlantılarınızı başarıları ve kariyer hamleleri için tebrik edin. Yeni iş arayanlara destek verin. En önemlisi de, kendi LinkedIn içeriğinizdeki yorumları takip ettiğinizden emin olun ve hepsine tek tek yanıt verin. 

 

Uzun gönderiler paylaşın (ancak her zaman değil)

 

LinkedIn sayfanızda paylaştığınız gönderiler kullanıcılar için bir değer sağlayacağından emin olun. Uzun gönderiler (anlamlı ve faydalı oldukları sürece) bunu yapmanın en kolay yoludur. Ancak çok abartmayın. LinkedIn, gönderi ve/veya makalelerin 500 ila 1.000 kelime arasında olmasını öneriyor. Bununla birlikte,.900 ila 2.000 kelime aralığındaki makalelerin daha iyi performans gösterdiğini ortaya koyan bazı araştırmalar da bulunuyor. Hitap ettiğiniz kitle için hangisinin daha iyi olduğunu bulmak için bazı denemeler yapın.

SEO konusunu çok dert etmeyin: LinkedIn, gönderiler ve makaleler için otomatik olarak SEO başlıkları, açıklamaları ve etiketleri ekler. SEO teknikleri kullanmanız, artama motorlarının da gönderilerinizi sonuçlar arasında göstermesine yardımcı olacaktır, ancak sizin öncelikli amacınız bu değil. Bu nedenle, SEO uyumluluğundan ziyade, içeriğinize odaklanın.

Farklı içerik türleri ile denemeler yapın

LinkedIn Sayfanızdaki çeşitli sekmeleri kullanarak farklı içerik türlerini deneyebilirsiniz. Platform istatistiklerine göre:

İmaj içeren gönderiler 2 kat daha yüksek yorum oranı elde ediyor.

Video içeren gönderiler 5 kat daha fazla etkileşim alıyor.

Canlı videolar 24 kat daha fazla etkileşim alıyor.

Ancak bu veriler illa canlı video çekmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Hedef kitlenizde hangi içerik türlerinin daha iyi sonuç verdiğini öğrenmek için analitik sayfanızı takip edin.

 

Kişiselleştirilmiş mesajlar gönderin (ancak uzunluk ile güne dikkat edin)

 

Diğer profesyonellere veya şirketlere toplu olarak doğrudan mesaj göndermek zaman kazandırabilir, ancak en iyi sonuçları bu şekilde elde edemezsiniz. LinkedIn verileri, bireysel olarak gönderilen InMail'lerin, toplu olarak gönderilen mesajlardan %15 daha fazla yanıt aldığını gösteriyor. Diğer bir deyişle, her mesajınızı onu okuyacak kişiye göre özelleştirmelisiniz. Maksimum etki için mesajınıza alıcının profilini okuduğunuzu gösteren bir ayrıntı ekleyin. 

 

InMail'i uzun tutmayın. Daha kısa InMail'ler çok daha yüksek bir yanıt oranına sahiptir. İstatistikler, 800 karaktere kadar olan mesajlar ortalamanın üzerinde bir yanıt aldığını, en iyi performansın ise 400 karakterin altındaki mesajlarla elde edildiğini gösteriyor. Ayrıca, Cuma veya Cumartesi InMail göndermeyin: Bu günlerde gönderilen mesajlara geri dönüş oranı çok saha düşük oluyor.

 

 

linkedin network