Listeler için son saatler

TAKİP ET

31 Mart'ta seçimlere katılacak partiler bugün 17.00'ye kadar seçim kurullarına bildirecekleri listelere son şekillerini verirken, başkan adayları ve meclis üyeleri için meraklı bekleyiş sürüyor.

Cumhur İttifakı'nda yapılacak olan genişleme çalışmaları ile CHP-İYİ Parti arasındaki görüşmeler ve Saadet'in aday tanıtım toplantısı gün içinde gerçekleşecek.
Yerel seçimlere katılacak siyasi partiler bugün akşam 17.00'ye kadar seçim kurullarına bildirecekleri aday listelerine son şekillerini verirken, belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeleri için meraklı bekleyiş sürüyor.
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak siyasi partiler, aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar seçim kurullarına bildirecek.
Aday belirlemede son saatlere girilirken, siyasi partilerde hem kalan belediye başkan adaylarını hem de belediye meclis üyelerini belirlemek için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim manifestosunu da açıkladığı 31 Ocak'ta gerçekleşen aday tanıtım toplantısında, AK Parti'de aralarında il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının da bulunduğu bin 297 belediye başkan adayı partililere tanıtıldı.
Mevcut belediye başkanlarından 480'inin yeniden aday gösterildiği AK Parti'de yarışa girecek yeni isimlerin sayısı 817 oldu.
MHP ise şu ana kadar 3'ü büyükşehir, 50'si il ve 862'si ilçe ve belde olmak üzere 915 aday açıkladı.
30 büyükşehirde iş birliği
AK Parti ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AK Parti'nin adaylarını destekleyecek.
AK Parti ve MHP ittifak kapsamında olmayan illerde kendi adaylarını çıkardı. Her iki parti de il adaylarını belirlerken, AK Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'den, MHP de aynı şekilde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'den jest yaparak aday çıkarmadı.