Maaşlarına zam yapılan işçiler konuştu

TAKİP ET

Denizli'nin köklü tekstil firmalarından Tan Tekstilin sahibi İbrahim Tan işçilerine sürpriz bir şekilde enflasyon zammı yaptı. Tüm çalışanlarının maaşını yüzde 10 artıran Tan, 'Kış şartlarında kullanacağımız kömür ve doğalgaza zam geldi. Çalışma arkadaşlarımızın mağduriyetini azaltmak için böyle bir karar aldık' dedi. Tan yılbaşında koşulları yeniden gözden geçirip ikinci bir zam yapabileceklerini belirtti.

TÜİK’in enflasyon oranını yıllık 19,58 olarak açıklamasından sonra Denizli’nin köklü tekstil firmalarından Tan Tekstil 800 çalışanının maaşını yüzde 10 artırdı. Firmada vasıfsız işçilere verilen en düşük ücret 3 bin 250 lira oldu. Çalışanlarına enflasyon zammı yapan işadamı İbrahim Tan, yıl başında şartları yeniden gözden geçirerek yeni bir zam daha yapabileceklerini belirtti. Tan, “İşçilerimizi sevindirdiğimiz için mutluyuz” diye konuştu. Tan Tekstil çalışanları Ekim ayı maaşlarını zamlı tarifeden alacak.



ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ



Açıklamalarda bulunan Tan, kış döneminde çalışanların ve ailelerinin mağdur olmaması için zam kararı aldıklarını belirterek, “Kış geldi. Okullar açıldı. Sıklıkla kullanılan doğalgaza, kömüre büyük zamlar yapıldı. Hepimizin alım gücü düştü. Personellerimizin aileleri, çocukları var. İşçilerimize destek olmak istedik ve zam kararı aldık. İşçilerimiz olmazsa biz de olmayız. Onların üretim gücü sayesinde hep birlikte ayaktayız. Ülkenin içinde bulunduğu durumun farkındayız. İhracatta tekstil iyi bir performans gösteriyor. Sektörümüzde ekonomisi iyi olan firmaların da çalışanlarına zam yapmasını öneriyorum. Biz yıl başında yapmayı planladığımız zammı üç ay öne almış olduk. Yılbaşında asgari ücretin belirlenmesinin ardından onun üzerine biraz daha koyarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.



“İYİ BİR DESTEK OLDU”

Firmada proses sorumlusu olarak 6 yıldır görev yapan Zehra Yağmur zammın kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, “Maaşlarımıza yapılan zam bizleri memnun etti. Hem okul dönemi hem de yaklaşan kış ayı için çok iyi bir destek oldu. Enflasyon nedeniyle alım gücümüz düştü. Üst üste gelen zamlar nedeniyle ay sonunu zor getirir olduk. En çok harcamayı gıdaya ve temizlik ürünlerine yapıyoruz. Kendimiz için bir harcama yapamıyoruz. Zammı beklemiyorduk, bizler için çok güzel bir sürpriz oldu” ifadelerini kullandı.



“MARKETE VE PAZARA GİREMEZ OLDUK”

Fabrikada 5 yıldır iplik sorumlusu olarak görev yapan Saffet Yıldırım ise; “Ücretlerimize yapılan zam sürpriz oldu. Yaklaşan kış döneminde bize çok destek oldu. Son dönemde alım gücümüz düştü. Markete ve pazara giremez olduk.  En çok harcamayı gıda ve çocukların ihtiyaçlarına yapıyoruz. Zam beklemiyorduk. Bize güzel bir sürpriz oldu” diye konuştu.
 

İbrahim Tan Tan tekstil Zehra Yağmur Saffet Yıldırım zam işçiye zam maaşa zam maaş zammı