MARIM BAŞKANVEKİLİ, BOZBAŞ GENEL SEKRETER

TAKİP ET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını Osman Zolan'dan devralan yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, göreve hızlı başladı. Dün gecenin geç saatlerine kadar çalışıp, daire başkanlarından brifing alan Çavuşoğlu, ekibini oluşturmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Sekreterliğe Bülent Bozbaş’ın, Başkanvekilliğine ise Denizli eski Belediye Başkanı Ali Marım’ın getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İlçe Belediye Meclisleri ise pazar günü toplanarak organ seçimlerini yapacak.

 

Yerel seçimlerde yaşanan değişimin ardından başkanlar ve meclis üyeleri mazbatalarını alıp, koltuklarına oturdu. Denizli’de seçimleri tekrar kazanan 3 belediye başkanı çalışmalarına kaldıkları yeren devam ederken, değişimin yaşandığı Denizli Büyükşehir ve 16 ilçede yeni başkanlar mesailerine başladı. 

 

İLÇELERDE MECLİSLER TOPLANIYOR

 

Yasal zorunluluk gereği mazbatalar alındıktan sonra 5 gün içinde Belediye Meclisi’nin toplanması gerektiği için ilçelerde meclis toplantıları bayram tatili bitmeden yapılacak. Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde Belediye Meclisi ilk oturumunun 7 Nisan Pazar günü yapılacağı öğrenildi. Diğer ilçelerde ise mazbata alım tarihine göre meclis toplantıları yapılıp, organ seçimleri gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ise ilçelerde meclis toplantılarının tamamlanmasıyla Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılması bekleniyor.

ÇAVUŞOĞLU HIZLI BAŞLADI

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini dün saat 17.30’da Osman Zolan’dan devralan Bülent Nuri Çavuşoğlu, mesaiye hızlı başladı. Çavuşoğlu, Çınar Meydanı’nda toplanan partililere seslendikten sonra makamına geçip daire başkanlarından brifing aldı. Bir yandan da ekibini oluşturmak için çalışmalara başlayan Çavuşoğlu’nun gece geç saatlere kadar çalıştığı, hafta sonu da Büyükşehir Belediyesi’nde mesainin süreceği öğrenildi. 

 

MARIM BAŞKANVEKİLİ, BOZBAŞ GENEL SEKRETER, DESKİ'YE AYDIN

 

Çalışma ekibini oluşturan Çavuşoğlu’nun Genel Sekreterliğe Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş’ı getireceği öğrenilirken, Belediye Başkanvekilliği görevini ise Belediye Meclisinde yapılacak seçimler ile 1989-1999 döneminde 10 yıl Denizli Belediye Başkanlığı yapan Ali Marım’ın üstlenmesi bekleniyor. Denizli’ye geldiği öğrenilen Bozbaş’ın Genel Sekreter Mustafa Ünal’ın görevi bırakmasının ardından atamanın yapılması bekleniyor.

 

Öte yandan Osman Zolan döneminde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunan Ömer Faruk Özer, Seval Gebeş, Ali Aydın ve Serhat Akbulut’un istifalarını verdiği de konuşuluyor. Çavuşoğlu’nun DESKİ Genel Müdürlüğüne Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Aydın’ı getireceği de kulislerden öğrenildi.

 

Bülent Bozbaş Ali Marım genel sekreter