Mehmet Çoban'dan Kulp Kaymakamına destek

TAKİP ET

Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, Cuma günü hutbenin metninde yer alan şehitlerimizin olduğu bölümü atlayarak, eksik metin okuyan imama tepki gösteren Kulp İlçe Kaymakamı'na teşekkür etti.

HUTBEDE ŞEHİTLERİMİZİN ANILMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR VARSA EL KALDIRSINDA ONLARI BİZ DE BİLELİM.

 

Kaymakamın devlet adamlığı gösterdiğini ifade eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Çoban, kaymakama destek verdiği açıklamasında, hutbeden rahatsız olanların ellerini kaldırmasını istedi.

Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"19 Ocak 2024 Cuma günü Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan " Bizi Güçlü Kılan, Birlik ve Beraberliğimizdir" başlıklı hutbenin şehitlerimizle ilgili bölümünü okumadığı için hutbe metnini tam okuması için cami imamına hatırlatmada bulunan Kulp Kaymakamı Sayın Burak Akeller’e göstermiş olduğu devlet adamlığı tavrı ve tarzından dolayı tebrik ediyoruz.

 

Din görevlisi birleştiricidir, din görevlisi bütünleştiricidir. Din görevlisi aynı zamanda bir devlet memurudur. Din görevlisi devlet memuru ve kurum aidiyeti bilincini taşımak ve ona göre davranmak zorundadır. Din görevlisinin dikkate alacağı tek şey devletin ve kurumun talimatlarıdır. Hutbede bulunan şehitlerle ilgili bölümü özellikle cımbızlayan meslektaşımız şunu çok iyi bilmeli ve bunu asla unutmamalıdır.

 

Seksen beş milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Afyon'da ve diğer cephelerde verilen binlerce şehidin kanlarıyla sulanarak kurulmuş ve bu güne kadar gelmiştir.  Vatan için toprağa düşen aziz şehitlerimiz olmamış olsaydı bugün bayrağımız göklerde dalgalanmaz, minarelerden ezan okunmaz ve bizler ne cuma nede vakit namazı kılabilirdik.

 

Olayın doğrusunu bilmeden bir kaşık suda fırtınalar kopartan, kaymakam hakkında ileri geri konuşan, yargısız infaz yapmaya sözüm ona sendikalar sizde mi aziz şehitlerimizin hayırla yad edilmesinden, anılmasından rahatsızsınız. Yaptığınız açıklamalar rahatsız olduğunuzu göstermektedir. Her din görevlisi, devlet memuru meslektaşımın öncelikli görevi devlet ve kurum adına kamuda devlet memuru gibi görev yapmasıdır. Ettiği devlet memuru yeminini asla unutmamasıdır. Devlet memurunun tarafı her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Milletidir. Başka bir yönü ve tarafı olamaz.

 

Haklı tavır koyan Kulp Kaymakamı Sayın Burak Akeller'i kutluyor, Kaymakam beyi yargısız infaz etmeye çalışan, hutbeden şehitlerimezle ilgili bölümün cımbızlanmasına sezsiz kalan, olayı çarpıtarak kamuoyuna aktaran sendikaları da kınıyorum.

 

Bu vesileyle cennet vatan ülkemiz için seve seve can ve kan vermiş aziz şehitlerimizi rahmet minnet, şükran ve fatihalarla yad ediyorum.

 

 

 

Mehmet Çobandan Kulp Kaymakamına destek imam