Melek Baykal'ı 1,5 kilometre yürüten taksi sorunu çözüldü

TAKİP ET

Bir tiyatro oyunu için geldiği Denizli'de havaalanında taksiye binmek için 1,5 kilometre yürümek zorunda kalan sanatçı Melek Baykal'ın gündeme getirdiği taksi sorunu çözüldü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi alandaki taksicilere yeni bir düzenleme getirdi ve tesis içinde yolcu alımına izin verdi.

Ünlü tiyatro sanatçısı Melek Baykal, ‘Şen Makas’ adlı tiyatro oyununu sahnelemek için geldiği Denizli’de taksi sorunu yaşamıştı. Çardak Havaalanı’nı içinde taksicilerin yolcu almalarına ilişkin düzenlemedeki karışıklık nedeniyle sanatçı bagajını araca yüklemiş fakat taksiye binebilmek için tesis dışına kadar 1,5 kilometre yürümek zorunda kalmıştı. Yaşadıklarını videoya kaydederek sosyal medyada paylaşan Baykal’a binlerce destek gelmiş, uygulamadan mağdur olan vatandaşlar da yaşadıklarını anlatarak sorunun çözülmesini istemişti.

 

‘DÜNYANIN NERESİNDE VAR?’

Sanatçı paylaşımında yürümek zorunda kaldığı mesafenin 1,5 kilometre olduğunu söyleyerek sık sık havaalanı çıkışı ve terminal binalarını göstermiş; “Birisi bana bunu anlatsın. Halimize bakın üç kadın Denizli’ye indik. Tiyatro oyunumuz var. 1,5 kilometre yol yürüyorsunuz… Taksi önden gidiyor bavullarınızı aldı. Biz yürüyoruz. Böyle bir şey nerde görülmüş yani. Ben hayatımda dünyanın hiçbir yerinde böyle kepazelik görmedim. Taksiler orada bekliyor. Taksiyle anlaşıyorsunuz. Tam bineceksiniz taksi şoförü; ‘binemezsiniz, ben bagajlarınızı alırım sizler yürüyerek güvenlik kapısına gelin güvenlikten alırım sizi’ diyor… Allah aşkına dünyanın neresinde böyle bir durum var?” ifadelerini kullanmıştı. 

 

‘TAKSİLER ARTIK YOLCU ALABİLİYOR’

Baykal’ın paylaşımı ve beraberindeki tepkilerden sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Çardak Havaalanı’nda yaşanan taksi krizine son verdi. Bölgede anlaşmazlığa neden olan iki taksi durağının birlikte çalışması kararı alındı. Yeni düzenlemeye göre taksiler hem yolcuları hem de bagajları terminal çıkışlarında alabilecek. Yeni uygulama ile birlikte havaalanında taksilerin bekleme noktaları da yeniden düzenlendi. Havaalanında ayrıca toplu ulaşım ve VİP hizmet veren işletmeler de yer alıyor.

Melek Baykal çardak havaalanı taksi sorunu denizli haber