MEM'in Din Dersi Dayatmasına Tepki

TAKİP ET

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum' başlığı ile açıktan okullarda din dersinin seçilmesi çağrısı yaptı. Eğitim Sen ve Veli-Der Denizli Şubesi tepki gösterdi.

Milli Eğitim Denizli İl Müdürlüğü ‘Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum’ başlığı ile açıktan okullarda din dersinin seçilmesi çağrısı yaptı. Eğitim Sen ve Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Denizli Şubeleri duruma tepki gösterdi.

 

Milli Eğitim Denizli İl Müdürlüğü resmi hesabından yapılan paylaşımda, “2024-2025 yılında ortaokul ve liselerde okutulacak olan din, ahlak ve değerler alanı seçmeli ders seçim süreci başladı” denilerek din dersinin seçilmesi çağrısında bulundu. Kuran-ı Kerim, peygamberin hayatı ve temel dini bilgiler gibi seçenekler ile kamu kurumu olarak seçmeli derslerde dinin dayatılması tepki çekti.

 

“MİLLİ EĞİTİM PAYLAŞIMINI GÖZDEN GEÇİRMELİ”

 

Eğitim-Sen Denizli Şubesi yaptığı açıklamada yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunurken şu ifadeleri kullandı; “Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün paylaşımını gözden geçirmeye davet ediyor, seçmeli ders seçimi idarecilerin ideolojik eğilimlerine göre değil çocukların ilgi, yetenek ve pedagojik ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır.”

Veli-Der Denizli Şubesi de “Milli Eğitim Müdürlüğü, ders seçimleri ile ilgili olarak yönlendirme yapamaz. Öğrenciler adına ders seçen ve zorlayan okul yöneticileri suç işlemektedir. Seçmeli derslerin seçimiyle ilgili velilerimizin yanındayız” diyerek tepki gösterdi.

 

EĞİTİM SEN UYARMIŞTI

 

Eğitim Sen ortaokul ve liselerde seçmeli ders tercihlerinin başladığını belirterek; “Seçmeli dersi öğrenciler ve veliler seçmeli, okul yöneticilerinin yönlendirmesine izin verilmemeli” uyarısı yapmıştı.

 

Öğretmen yokluğu gerekçe gösterilerek çok sayıda seçmeli dersin açılmaması, onun yerine dini içerikli derslerin seçilmesi için çok sayıda eğitim yöneticisinin seferber olmasının kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denilmişti; “Seçmeli ders tercihlerinde temel ölçüt öğrencinin ilgi ve yetenekleri olması gerekirken, her seferinde öğretmen yokluğu ve fiziki olanakların yetersizliği gerekçe gösterilerek öğrencileri önceden belirlenmiş bazı derslere yönlendirmek doğru değildir.”

 

velider Eğitim-sen din dersi