Merdiven Altı Üretimine Darbe Vuruldu

TAKİP ET

Salçaya yeni düzenleme geldi. Karara göre, yemeklik soslar en fazla 500 gramlık paketlerde satılabilecek, 'geleneksel, yöresel' gibi ifadeler kullanılamayacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre domates ve biber bazlı soslar en fazla 500 gramlık ambalajlarda tüketiciye sunulabilecek. Türk Gıda Kodeksi Salça ve Benzeri Ürünler Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğde ayrıca 'geleneksel, yöreseli ev tipi, köy tipi vb.' ifadelerin kullanılması yasaklandı.
Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği (SALKONDER) Başkanı Hakan Turan kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, merdiven altı üretimlerin büyük ölçüde azalacağını vurguladı. Turan, "Tuz miktarı artık en fazla yüzde 5 olabilir. Artık koruyuculu salça üretilemeyecek ve açıkta salça satılamayacak." ifadelerini kullandı.
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da, biber ve domates salçasında üretimlerin devam ettiğini bildirdi. “Yeterince salçalık ürünümüz var” diyen Uçak, “İşletmeler sözleşme yaptığı üreticilerden ürünlerini alıyorlar. Sözleşme yapmayan üreticiler bazen sorun yaşayabiliyor. Salça ihracatımız da çok iyi gidiyor” ifadelerini kullandı. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) verilerine göre, 2020 yılının ilk 7 ayında 82 milyon dolarlık salça ihracatı gerçekleştirildi.
 

denizli salça üretimi tarım ve orman bakanlığı resmi gazete denizlimuhabir muhabir denizli haberleri