Merkezefendi de binalar kayıt altına alınıyor

TAKİP ET

Merkezefendi Beldiyesi, Pamukkale Üniversitesi'nin de katkısıyla ilçe sınırlarındaki 60 bin binanın yapı envanterini çıkaracak. Sokak tarama sistemi ile yürütülecek tarama  çalışmalarında binaların depreme dayanıklılığı ve durumu kayıt altına alınacak.

Sokak tarama çalışmalarının en riskli bölgeler olarak kabul edilen Altıntop ve Sırakapılar mahallelerinden başlatıldığını açıklayan Merkezefendi Belediye başkanı Şeniz Doğan, “Öncelikle bu iki mahallemizde çalışmalarımızı yürüttük. Sahada 5 ekibimiz sokak sokak binaları kayıt altına alıyor.

 

Alınan bilgiler dijital ortama taşınarak, PAÜ ile bu bilgiler paylaşılarak binalara puan veriliyor. Binaların durumu kırmızı, turuncu,sarı, yeşil ve mavi olarak 5 kategoriye ayrıştırılarak depreme dayanıklılığı kayıdı oluşturuluyor. Bu bilgiler tamamlandıktan sonra Bakanlığa gönderilecek ve izlenecek yol konusunda görüşler alacağız.” Diye konuştu.

 

Hatay ve Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası yaşanan can kayıplarınının ilimizde de yaşanmamasını istediklerini söyleyen Şeniz Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:“06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin birçok şehrinde büyük yıkımlara yol açan depremler hepimizi derinden sarsmıştır. Depremin ilk anından itibaren hem afet bölgesine hem de şehrimize gelen depremzedelerimize yönelik birçok çalışma Merkezefendi Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Ülkemizin gerçeği olan depremlerin öncelikli gündem maddelerimizden olması gerekmektedir. Bu sebeple, Merkezefendi Belediyesi olarak hazırladığımız ‘Deprem Eylem Planı’mızı, ‘Merkezefendi İlçesinde Depremden Kaynaklı Can ve Mal Kayıplarını Önlemeye Yönelik Eylem Planı’ bilgilendirme toplantısı ile başlattık.

 

Hazırladığımız plan doğrultusunda ‘Sokak Taraması’ uygulamasına başladık. Üç aşamalı, mevcut yapı stokunun deprem dayanımının değerlendirilmesi çalışmalarında elde edilecek bilgiler, gerekli önlemlerin alınmasına ve böylece depremlerden kaynaklı can ve mal kayıplarının azaltılmasına yardımcı olacaktır.”dedi.

 

Merkezefendi belediyesi bina kayıt deprem