Merkezefendi Lavanta bahçesi ziyaretçi akınına uğruyor

TAKİP ET

Merkezefendi Belediyediyesi tarafından masal parkı'nın altında oluşturulan Lavanta bahçesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Hafta sonu lavanta bahçesini ziyaret eden aileler, mor çiçekler arasında çerçevelik poz veriyor.

2019 yılından itibaren ilçenin çehresini değiştiren Merkezefendi Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Yenişafak Mahallesi’ne kazandırılan Lavanta Bahçesi’nde hasat zamanı yaklaştı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da hasattan önce Lavanta Bahçesi’ni ziyaret etti. Lavanta Bahçesi’ni gezen Başkan Doğan, lavantaların eşsiz güzelliği ve hoş kokusuyla mest olan misafirler ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çekildi.

 

“HEMŞEHRİLERİMİZİN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ”

 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, son yıllarda hayata geçirdikleri yeşil alan ve park çalışmalarının ilçeye farklı bir hava kattığını belirtti. Vatandaşların bu alanları yoğun olarak kullanmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Doğan, “Daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha güzel bir Merkezefendi için çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız Lavanta Bahçe’mizde mis kokusu ve hoş görüntüsüyle ilçemize ayrı bir renk katıyor. Hemşehrilerimiz de buraya gezmeye, keyifli vakit geçirmeye ve fotoğraf çekilmeye geliyor. Bu mor manzaranın rahatlatıcı etkisi, hoş kokusu ve eşsiz güzelliği ile lavanta bahçelerimizi herkesin görmesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

15 BİN LAVANTA VE ADAÇAYI BULUNUYOR

 

35 dekarlık büyüklüğe sahip Lavanta Bahçesi; seyir terasları ve yürüyüş yollarıyla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Evlilik teklifi yapanlardan, nişan veya düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çiftlere, amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılardan her kesimden vatandaşın büyük ilgi gösterdiği Lavanta Bahçesi’nde 15 bin lavanta bitkisi ve adaçayı bulunuyor.

 

merkezefendİ beledİyesİ lavanta bahçesi