MERVE'NİN CİNAYETİNE 7 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

TAKİP ET

Çeyiz parası için çalıştığı markette, tanımadığı kişilerin kavgasının ortasında kalan ve pisi pisine kurşunların hedefi olan Merve Acar'ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Savcılık 7 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Kendisinin dışında, tanımadığı insanların yaşadığı bir tartışma nedeniyle pisi pisine hayatını kaybeden 28 yaşındaki Merve Acar’ın öldürülmesi olayına ilişkin iddianame hazırlandı.

 

Olay geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Kayhan Mahallesi’nde meydana gelmişti. Yusuf S. (26) ile amca çocuğu Hasan S. (25) bir parkta buluştu. Yusuf S. olay yerine 6 arkadaşını da alarak geldi. Yusuf S., kız arkadaşı Buse Simay K. ile görüştüğünü ileri sürdüğü amca çocuğu ile tartışmaya başladı. Hasan. S., Yusuf S.’yi elinden yaralayarak kaçmaya başladı. Yusuf S. elindeki tüfekle beraberindekiler ile birlikte Hasan’ı kovalamaya başladı. Gruptan kurtulmak için kaçan Hasan S. ise Merve Acar’ın çalıştığı markete sığındı.

 

Çeyiz parası biriktirmek için eniştesi Mehmet Çakar’a ait markette çalışan Merve Acar kavganın tam ortasında kaldı. Saldırgan Yusuf S, genç kızın arkasına saklanan Hasan S’ye pompalı tüfekle ateş etti. Daha sonra aynı bölgeye bir kez daha ateş etti. Bu anlar güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıdı.

 

Daha sonra gruptan bir kişi yerde yatan Hasan S.’yi kontrol ettikten sonra saldırganlar olay yerinden kaçtı. Genç kız kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada Yusuf S., kız arkadaşı Buse Simay K., Emircan U. (20), Mahammet S. (20), Furkan A. (19), İsmail B. (21) ve Tolga G. (21) gözaltına alındı.

 

‘İDDİANAME HAZIRLANDI’

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaya ilişkin hazırladığı iddianame Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Merve Acar’ın öldüren ve amca çocuğu Hasan S.’yi yaralayan Yusuf S. hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. Olayın diğer failleri hakkında ise aynı suçlardan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları istendi.

 

‘ISRARLI TAKİBİ HATIRLATILDI’

 

Savcılık iddianamede; saldırganların kaçıp markete sığınan Hasan S’nin peşini bırakmadığını belirtti. Ayrıca genç kız ile birlikte iki kişinin yaralandığını görmelerine rağmen uzaklaşmadıklarını, olay sırasında birbirilerine engel olmadıklarını, market içindeki başka insanların da olduğunu gördüklerini, olay sırasında genç kızın yüksek sesle bağırdığını, yakın mesafeden ateş edildiğini, genç kadının da isabet almasının kaçınılmaz olduğu kaydedildi. Bu nedenle şüphelilerin Merve Acar ve Hasan S’yi öldürmek isteyerek doğrudan kasıtla hareket ettiği öne sürüldü.

 

 

Merve Acar cinayet market kayhan çalışan